David Pabiška si po 5. etapě polepšil

David Pabiška zajel v etapě 35. čas a v celkovém pořadí si výrazně polepšil na 36. příčku. V pořadí Original by Motul dojel David etapu na 5. místě a stejná příčka mu patří i v celkovém hodnocení kategorie. Jeho kolega z Jantar Teaamu Rzda Lhotský tvrdí, že horší etapu na Dakaru snad nikdy nejel.

Rally Dakar 2021 se přehoupla do své druhé třetiny pátou etapou měřící 795 kilometrů. Měřený úsek byl z poloviny tvořen písečným podkładem, včetně dunových pasáží a z druhé poloviny trvdým povrchem a jeho délka była 456 kilometrů. Etapa była náročná nejenom na jezdecké dovednosti, była technická, ale zároveň i navigačně složitá. Všichni hovoří o nejtěžší etapě Dakaru v tomto ročníku.

"Já jsem zatím s účinkováním tady spokojený, ale nacházím tam také rezervy, které mi ukazují soupeři kolem mě. Začátek byl dneska hodně dobrý, protože to bylo navigačně hodně složité a povedlo se mi najít body relativně rychle a do prvního kontrolního bodu a tankovačky jsem vjel, když tam ještě byli mnohem rychlejší soupeři. Byl jsem okolo 20. místa a jezdecky to bylo také v pohodě. Ale po tankovačce všichni potřebovali dohnat tu navigační ztrátu, kterou měli, a nasadili tempo, které jsem nebyl schopen akceptovat. Zařadil jsem se na to svoje místo a nasadil svoje tempo. Bylo to náročné na ruce, na fyzičku a mám obavu, aby dneska všichni dojeli do bivaku,"  uvedl po dojezdu David Pabiška.

Rudolf Lhotský zajel v etapě 59. čas (15. Místo v Original by Motul) a v celkovém pořadí je na 55. příčce. V pořadí Original by Motul klesl Ruda na 13. místo. "Horší etapu jsem na Dakaru snad nikdy nejel. Na začátku jsem bloudil, nemohl jsem najít cestu zpět. Ráno i pršelo a písek byl mokrý a po tom, co nás začaly předjíždět auta a kamiony, tak to byl očistec. Všechno bylo rozryté a jelo se mi strašně špatně. Etapu jsem jel přes 8 hodin, takže to byl neskutečně dlouhý a vyčerpávající den," postžoval si jezdec Jantar Teamu.  Zítra čeká na závodníky poslední etapa před dnem volna do Hailu a délkou bude téměř totožná s tou dnešní. 792 kilometrů celkem a 448 kilometrů měřených.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist