Dakar 2017: Vlčkovi zašívali po pádu loket

Sobotní šestá etapa Rallye Dakar byla zrušena kvůli špatnému počasí a záplavám. Jezdce a týmy tak dnes čekal přesun po silnici do bolivijské metropole La Pazu, kde je na neděli naplánovaný odpočinkový den. Hodně práce měli v týmu zatím nejrychlejšího českého jezdce Ondřeje Klymčiwa, kde dávali do pořádku Husqvarnu jeho čechoamerického chráněnce Petra Vlčka.

“Petr Vlček je v pořádku. Včera kousek před cílem první rychlostky upadl ve vysoké rychlosti a urazil spojku. Naštěstí mohl motorku do cíle dotlačit a nechat si zašít zraněný loket. Potom se ho ujal Martin Prokop, kterému patří velké díky, a dotáhnul ho do bivaku. Poškození motorky naštěstí nebylo tak hrozné, mechanikovi se podařilo všechno opravit, takže v pondělí bude Petr stát opět na startu! Z našeho žluťáku (doprovodné vozidlo) ase stala Noemova archa, všechno kolem plave. Chlapi jsou ale rádi, že mají o den volna navíc a dají se do kupy,” informoval tým Ondřeje Klymčiwa. Už v pondělí čeká zbytek závodního pole první část maratonu z bolivijského La Paz do Uyuni s pouštním bivakem, kde nebude povolená týmová asistence. Sedmá, pouštní etapa má podle původních plánů být dlouhá 622 kilometrů, s 322kilometrovým měřeným úsekem.

Na cestě domů už je skvělý slovenský jezdec Ivan Jakeš (KTM), který musel z letošního Dakaru se zraněním opustit. "Po havárii a osmihodinové cestě do nemocnice byla Ivanovi diagnostikována zlomenina zápěstí a má pohmožděniny na celém těle. Následkem blesku má dočasně zhoršené vidění a problémy se sluchem. Ivan upřednostnil komplexní vyšetření doma na Slovensku, kam by měl přicestovat v pondělí nebo úterý. Na nehodu si nepamatuje, ale už má zlepšenou náladu a těší se na své blízké. Zbytek týmu má teď za úkol dopravit domů doprovodné vozidlo. Ivan pozdravuje své fanoušky, mile ho překvapily stovky pozdravů a zpráv," píše se na Facebooku Jakešových fanoušků.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist