Dakar 2016: Nováček Lhotský si užívá atmosféru

V sobotu 2. ledna 2016 byla zahájena Rallye Dakar 2016. Jezdci týmu Barth Racing se konečně dočkali. Na startovní rampu postupně vyjeli Rudolf Lhotský, David Pabiška a Josef Macháček. Nováček Rudolf Lhotský se nemohl dočkat zahájení a již dlouhou dobu před startem své první Rallye Dakar byl kompletně nachystaný na cestu do parc fermé, kde si měl vyzvednout motorku před cestou na zahajovací podium a následně na start prologu.

"Cestou na parkoviště ještě žertovali s manažerem týmu Michalem Burkoněm, který pronesl poznámku o tom, aby hlavně nastartoval motorku. Tento vtip se ovšem o chvíli později stal skutečností a prověřil běžecké schopnosti nejen Michala Burkoně, ale hlavně mechaniků, kteří v této těžké zkoušce obstáli a Rudolf Lhotský tak stihl svůj první výjezd na zahajovací rampu i start prologu Rallye Dakar. Důvodem nenastartování motorky byl zapnutý Iri track, který vybil baterii. Iri track slouží pro bezpečnost jezdců při nehodě a vysílá signál pozice jezdce při nehodě. Zkušený David Pabiška vše bere již trochu jinak. Přece jen se jedná o jeho jubilejní desátý start na Rallye Dakar a zkušenosti jsou na něm znát. Ovšem to samozřejmě nesnižovalo jeho koncentraci na start prologu, který určoval pořadí v první etapě a již se započítával do celkového pořadí. David svůj start zvládl bez zaváhání," informuje tým na své webové stránce.

Všem jezdcům týmu Barth Racing se prolog, který měřil pouhých 11 závodních kilometrů, povedl. David Pabiška si udržel své startovní číslo a na start se v úvodní etapě postaví na 37. místě. Rudolf Lhotský poskočil startovním polem oproti svému startovnímu číslu hodně dopředu a v neděli se na start úvodní etapy dle neoficiálních výsledků postaví na 82. místě. Pocity jezdců z prologu byly víceméně velmi pozitivní. "Rudolf Lhotský dle jeho slov zvolil opatrnější tempo a ještě si trochu zvykal na nastavení motorky, ale celkově byl spokojený. Velmi si užíval i atmosféru podél trati, kterou tady vytvářejí skvělí fanoušci. David Pabiška je z celkovým nastavením motorky také spokojený. Jediné co po dojezdu prologu řešil se svým mechanikem, bylo odvzdušnění přední brzdy a preventivní výměnu svíčky, protože motorka ze začátku špatně chytala. Prolog vnímal jako rozcvičku před startem, ovšem je si vědom letošní obrovské konkurence. Atmosféru během úvodních kilometrů vnímá prý čím dál více, přece jen kolem trati bylo během prologu 50 000 fanoušků. První závodní etapa pro motorkáře začala v neděli již v brzkých ranních hodinách a čeká na ně 227 závodních kilometrů," zakončil tým Barth Racing. Také v další české ekipě Moto Racing Group bylo veselo. "Práce na motocyklu finišují, dnes start do 1.etapy ve 4.00 hod., jezdce čeká celkem 632 km z Rosaria do Villa Carlos Paz, z toho 227 měřených. Nálada v bivaku pohodová," napsali jezdci Milan Engel a Jan Veselý.

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist