Coma prodloužil smlouvu s KTM, prý doživotně

Trojnásobný vítěz Rally Dakar, španělský jezdec Marc Coma, podepsal novou smlouvu jako tovární jezdec rakouské KTM. Coma prokázal velkou loajalitu, když slíbil, že v sedle KTM zůstane až do konce své kariéry. Španěl bude samozřejmě dál jezdit špičkové dálkové soutěže jako jednička továrního týmu s kompletním technickým zabezpečením.

„Jsem rád, že jsem členem velké rodiny KTM už deset let a chci zůstat až do konce své kariéry u týmu, u kterého jsem poprvé dostal šanci jako tovární jezdec. Už se moc těším na další výzvy. Pojedu Rally Faraonů a Rally Maroko jako přípravu na Dakar Rally 2012,“ uvedl Coma poté, co podepsal s KTM nový kontrakt. Také nejvyšší představitelé KTM vyjádřili velké uspokojení s tím, že si zajistili služby zřejmě nejlepšího jezdce světa v tomto druhu motocyklového sportu. Pit Beirer, šéf KTM Motorsports, uvedl: „Jsem pyšný, že máme Marca už tak dlouho. Společně jsme za poslední roky dosáhli fantastických úspěchů v dálkových soutěžích a věřím, že další budou následovat v letech příštích. Marc je skvělým příkladem profesionality a oddanosti sportu a továrně KTM. Bez jakýchkoli pochyb Marc také reprezentuje čistou motocyklovou vášeň. Rally je pro KTM nesmírně důležitá a v Marcovi máme ve svých řadách a našem motocyklu 450 ccm opravdu velkého jezdce.“
Také bývalá velká motocyklová hvězda Heinz Kinigadner, který nyní pracuje pro KTM, si přisadil: „Rally potřebuje silné charaktery a hodně motivace. A Marc už několikrát dokázal, že když se nedaří, dokáže se vzchopit a nakonec být ještě silnější. Dnes není jen stabilní částí KTM, ale je i nedílnou součástí historie KTM.“ Coma, rodák z Bracelony, se poprvé do sedla tovární KTM usadil na startu Dakar Rally 2003. Jako nováček dojel třetí ve čtyřech etapách a hned ve svém prvním roce se v nejtěžším motocyklovém závodě světa ukázal jako silný soupeř, se kterým se bude muset v budoucnosti počítat. Na Dakaru pak vyhrál v roce 2006, když se ještě jelo v Africe, a poté i letech 2009 a 2011 už v Jižní Americe. Marc Coma je rovněž mistrem světa v dálkových rally za roky 2005, 2006, 2007 a 2010. Také letos se mu daří, když vyhrál kromě Dakaru už i UAE Desert Challenge a Sardinia Rally.
KTM byla vůbec tento týden aktivní, když kromě Comy podepsala na další dva roky i francouzského jezdce Johnnyho Auberta. Původně byl skvělý motokrosař, nyní špičkově jezdí endurové mistovství světa ve třídě E2. Aubert už má na svém kontě dva tituly mistra světa a v letech 2012 a 2013 pojede na KTM 350 EXC-F opět MS ve třídě E2 pod vedením manažera Fabia Farioliho. Letos Auberta pronásledovala zranění, a ikdyž právě prošel kompletní zdravotní prohlídkou a fyzickými testy v Red Bull Training Centru v Rakousku s dobrými výsledky, nepojede poslední závod letošního MS ve Francii. Podle vedení KTM mu ještě chybí vyježděnost. Ale Aubert nemusí smutnit, dostal totiž od KTM nabídku jet příští rok Dakar. Samozřejmě, že nabídku přijal. Dostane k dispozici standardní KTM 450 v rally úpravě se stejným servisním vybavením, jaké dostávají ostatní soukromníci. „V jeho případě nám nepůjde o výsledek, ale jsme zvědavi, jak rychle se Johnny v horách a pouštích adaptuje,” míní Beirer.




Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist