Hungarian Baja - Titul neoficiálně potvrzen

Ve dnech 14. až 16. srpna uspořádali v maďarském Veszprému a jeho okolí další ročník HunGarian Baja. Jedná se o závod Světového poháru Mezinárodní automobilové federace (FIA) a Mezinárodní motocyklové federace (FIM) v cross-country rally, mistrovství Evropy FIME a maďarského poháru.

Kapitoly článku

Baja závody jsou velmi oblíbené mezi Dakarskými jezdci, o čemž svědčí velmi silné jezdecké obsazení ve všech kategoriích. Kamiony - Martin Macík a Martin Kolomý, Auta - Nasser AL-Attiyah, Motocykly – Rudolf Lhotský.

Tak jako v minulosti se pořadatelům povedlo vyjednat část tratě ve vojenském prostoru. Tedy snad se nemýlím, ale písčité cesty lemované vyhořelou vojenskou technikou tomu tak napovídaly. Fanoušci tak měli možnost fandění v prakticky nedotčené přírodě s rozmanitou vegetací a v klidu tak mohli sledovat ty nejlepší světové a evropské závodníky na dvou a čtyřech kolech. Jednou z největších hvězd zde byl Nasser Al-Attiyah z Kataru, nás však nejvíce zajímala bohatá účast českých jezdců, kteří si po třech dnech domu dovezli bohatou snůšku pohárového ocenění: Rudolf Lhotský – 2.místo "Moto FIM" (tím si zatím neoficiálně potvrdil titul Mistra Evropy), Martin Macík – 2.místo "Kamiony", Martin Kolomý - 1.místo "Kamiony", Ollie Roučková 2. a 1.místo "Quad", Lukáš Kvapil 1.místo "Moto pohár" … . Závody tohoto formátu jsou opravdu náročné. Během dvou dní najedete 700 kilometrů v opravdu rychlém tempu a za časového omezení nejen v Erzetách. Jedna chyba může znamenat pád o mnoho pozic dolů. Dobré načasování také platí pro příjezdy do depa, na tankovačky a tak dále.
 

Rudolf Lhotský:  „Celých 210 kilometrů bylo docela náročných, protože včera celou oblast zpustošila silná bouřka. Sáhl jsem si na dno sil, ale povedlo se. Udržel jsem druhé místo v Evropě a stal se neoficiálně Mistrem Evropy. Noha mě stále bolí, takže se vrátím k rehabilitaci."

Máme před sebou poslední dějství evropského šampionátu s datem 11-12.září 2015 v Idanha a Nova/POR.

Informace o redaktorovi

Ollie Roučková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist