Závěr týdne patří Erzbergrodeu 2016

První ročník extrémního endura jelo 120 jezdců, už o rok později se tento počet zdvojnásobil a dnes je to s více jak 1500 startujícími největší offroadový podnik na světě. Je to závod, kde především rozhoduje talent, absolutní nasazení, odhodlání a sebezapření jezdců, kteří chtějí zdolat nejvyšší vrchol Železné hory.

Dvaadvacátý ročník Erzbergrodea začíná v Eisenerzu ve čtvrtek 26.května a vrcholí v neděli 29.května 2016. Hlavními body závodního programu jsou ve čtvrtek závod do vrchu Kärcher Rocket Ride, pátek a sobota patří kvalifikačním jízdám Iron Road Prologue a v neděli odstartuje pět set finalistů ve vlnách po padesáti do hlavní soutěže víkendu na Železné hoře - Red Bull Hare Scramble.

V minulém roce vůbec poprvé v historii Red Bull Hare Scramble vyhlásili celkem čtyři vítěze, kteří soutěž dokončili společně - Graham Jarvis, Jonny Walker, Alfredo Gómez a Andreas Lettenbichler.


Rakouský výrobce KTM má na kontě celkem šestnáct vítězství a jejich nejúspěšnějšími jezdci jsou Jihoafričan Alfie Cox, Ital Gio Sala, Fin Juha Salminen, dvojnásobný vítěz Cyril Despres z Francie a dvojice britských závodníků David Knight a Jonny Walker. Výrazně se do historie soutěže zapsal polský závodník Taddy Blazusiak, který triumfoval v období let 2007 až 2011 a letos nastoupí s novým strojem KTM 250 EXC MY17.

Z českých závodníků byl třeba loni devětatřicátý Roman Körber, nejlépe umístěným jezdcem pak talentovaný David Cyprián a extrémnímu enduru neodolal ani jezdec dakarské rallye David Pabiška.

V neděli 29.května je připraven živý přenos, který je možné sledovat - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist