Getzen Rodeo 2021 – datum už je stanoveno!

Letošní podivná sezona je víceméně za námi a můžeme doufat , že ta nadcházející přinese více akcí a radosti závodníkům i divákům. První vlaštovky už se začínají slétat na kalendář 2021 a je velmi potěšující vidět mezi nimi závod extrémního endura, který přivádí kompletní světovou špičku této disciplíny do lokace dosažitelné z například z Prahy za slabou hodinku a půl pohodové jízdy.

A co víc – příští rok bude toto klání opět součástí W.E.S.S. ( World Enduro Super Series), v současnosti asi nejpestřejšího seriálu závodů na té nejvyšší úrovni, spočívající v mixu klasického a hard endura. Saské městečko Griesbach se stane hostitelem klání v mírně inovovaném formátu – páteční prolog by se měl nést v duchu „high speed“ , sobota bude pak (už tradičně) ve znamení rychlostí spíše trialových. Pro ty, co ještě neměli tu čest – závod je umístěn v  areálu, který pěšky přejdete za 5minut, ovšem objet zde jedno kolo trvá i těm nejlepším minimálně dvakrát tak dlouho. Množství překážek převážně přírodního charakteru dokáže dokonale vyfiltrovat světovou extra třídu a dolámat charaktery i stroje zbytku startovního pole. Motorky zde občas létají z rukou i takovým pilotům, jako jsou Graham Jarvis nebo mladý Mani Lettenbichler. Krkolomné sjezdy a výjezdy jsou na sebe navázány s minimálními přejezdy a takřka bez možnosti si vydechnout a nabrat síly. Umět enduro je tu málo platné , trial skills jsou to, co se cení.

Není divu, že se zde každý druhý rok (závody se pořádají ob rok) schází početná divácká kulisa, neb taková show je unikátní v celoevropském měřítku. Ve 2019 jsme na startu viděli čtyři české borce, kolik jich bude příští rok? Lokalita sama je známá pořádáním klasických enduro závodů (8 km vedle se nachází město Zschopau, známé produkcí motocyklů MZ) a vychovala tak velké množství fanoušků tohoto sportu, kteří tvoří působivou kulisu celé akce. Takže -zapište si do kalendářů 29/30. 10. 2021! Uvidíme se na Getzen rodeu…

Pro ty, co ještě váhají – video z loňského roku:

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist