PROFIL MOTORKY

• 9
  • 10
  • 10

Popis motorky

Taiwanské peklo, hbitý, se spotřebou do tří litrů. Na všech křižovatkách jedu první.

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Honda Vision 110: důvod neuveden
Honda SH Mode 125: důvod neuveden

První dojmy - Proč mi sakra nikdo do mých 44 let neřekl, že je to taková sranda s tím jezdit?? Malý obratný skútr. Celkem zavedená značka SYM.

Doplňky na motorce - Originální plexi.

Proč jsem já starej d*bil přesedlal na skútr? Tak jo, já Vám to teda napíšu. Změnil jsem práci a z dojíždění 25 km do vedlejšího města, pracuji asi 7 km od svého bydliště v rámci Brna. Takže ten dvoulitrovej ropák není na takovou vzdálenost zrovna nejvhodnější dopravní prostředek a taky mě úplně nebaví každej den stát v koloně.
Bylo rozhodnuto!!! Vole koupíš si skútr. Přes celkem nečekaně malý odpor to prošlo i doma...uf mám to ale hodnou ženu.
Poohlížel jsem se mezi Hondami, ale to jsem zavrhnul, vzhledem k tomu, že to parkuju venku a fakt by mě štvalo, kdyby mě to někdo otočil vzhledem k pořizovací ceně.
Mrknul jsem na inzerci a nic kloudného za rozumný peníz. Prostě nic...no jo začátek sezony. No Čínu jsem fakt nechtěl. Až najednou haluz objevil se tam Sym a asi 500m ode mě. Telefon a pán, že už zamluveno. No nakonec to klaplo a za 20.000 kč jsem si pro něho jel. Pan prodejce velice solidní, serviska, najeto 10.000km. BOMBA.
Začal jsem na něm jezdit do práce. Po prvotním bobku jsem se už celkem rozjezdil.
Je to taková zábava, že s ním vyrážím i o víkendu, třeba na Prýgl.
Ale konečně k samotnému skútru. Jsem 115kg prase, ale skútr se mnou jede překvapivě dobře i do kopce. Pokud to není táhlej kopec, 70 jedu. Pérování vzhledem k mé váze hodnotím taky super. Jako naprosto skvělou věc považuji to ovládání klíčkem. Nádrž, podsedlo ve všech polohách klíčku jde otevřít. Trošku mě štve, že nemá ABS.
Pod sedačku se mi jetka, rukavice i řetěz vleze a ještě je tam malá rezerva.
Mimo město to moc není, delší trasy taky žádnej komfort, trošku z toho bolí zadek. Ale do města je to malej obratnej ďábel a hlavně je to děsná sranda. Prostě mi to vždy vykouzlí úsměv na tváři a auto už mě vůbec nebaví.
Jelikož už skoro 30 let vlastním řidičák A, asi půjdu časem do něčeho silnějšího, ale na rozježdění si myslím, že super.

Nejnovější komentáře

callowsick
callowsick napsal 10.05.26 v 20:02 10b.

Smells
Smells napsal 06.05.26 v 20:16

stařík62 Děkuji. Máš krásný stroj.

stařík62
stařík62 napsal 06.05.26 v 10:05 10b.

Vítej ve světě malých kubatur a přibližovadel.

Více komentářů