Je to moje první motorka na papíry, vybral sem si ji protože se mi líbí
První dojmy - Je to licenčne Suzuki DR125. Má hodně měkkej podvozek (mám 110kg) ale aj na lehčiho člověka je fakt měkkej, takže to je něco co chci řešit do budoucna. Jde hezky za plynem, dost lineární průběh výkonu. Nevím jestli je to zrovna můj kus nebo je to tak u všech, ale když jedu pomalu, a dám plnej tak se zadusí a nejede, karbec sem čistil a profoukl. Když jedu něco málo větší otáčky, tak to za plynem jde štastně. Přijde mi to jako zóna v otačkách, když zavřu plyn tak to lehce střílí a brble, asi se to dá čekat u karburátoru. Maximálka kolem 105, pohodlná rychlost 95.
Motorku bych doporučil pro - Na začátek ideál. Jezdím už asi třetím rokem, ale toto je první motorka s papíry, takže mám radost že můžu jezdit bez strachu že mě někde zastaví a budou vymejšlet.
Moto sem koupil z důvodu toho, že si mi za ty peníze líbilo, a taky že to není čistej vzducháč, ale má aj olejové chlazení. Za mě plus na delší cesty, větší kapacita oleje a olej se chladí, což na moji denní cestu okolo 60km je super. Jezdí vklidu, není to nějakej extra zážitek, ale když tomu člověk dá pápnout, tak se s tím dá vyblbnout. Měkký podvozek je suprovej v terénu, necítím žádny rázy, je to boží pro mě, když jezdím polňačky aj cesty. Dost klidné při cestování. Brzdy jsou 2 pístkové na obou koncích, předek teda brzdí mnohem líp než zadek, ale tam je nejspíš blbě nastavená, musím šlapat silně aby to dělalo pocitově rozdíl. Se spolujezdcem (90kg) je motorka pocitově trošku línější, ale s tím se musí počítat, není to trhač silnic. Jezdit se dá relativně pohodlně, sedlo je dlouhé. Na moto sem najel už nějakých 70km, a zatím dobrý. Chytá hezky, na silnici se nějak nestydí, a někdy se po ní někdo otočí tím že je celá oranžová. Na silnici dostačující na přepravu, v terénu je pohodlná, po městě trošku horší, protože má okolo 135kg s plnou nádrží, je těžší, ale dá se s tím pracovat.

Cukání v přechodu z volnoběžných otáček do středního písma a střílení do výfuku je jasným příznakem špatného seřízení karburátoru.
Takže svíčka ven, přitom zkontrolovat vzdálenost mezi elektrodami, očistit jemným kartáčem (měděné drátky) karbon a zpátky na start. A budeme hlídat barvu svíčky po každých 20 km. Černá a bílošedá jsou špatně, musí to být zahnědlé.
Laborovat budeme s bohatostí směsi při volnoběhu a ve středním pásmu.
Můj nástřel - přechozí majitel měl pocit, že se z něj stane přidáním bohatosti směsi mistr světa nejmíň v pětistovkách - nebyl jsem jiný.
Na netu máš spoustu návodů, jak karbec seřídit, tady na Motorkářích byla inzerována knížka o karbcích, taky tu jsou diskuzní kroužky na fórech, neboj se toho, to dáš!
A kdybys byl úplně fpérdeli, klidně se ozvi.
zajímavej kousek
Oproti Suzuki tam udělali navíc čtyřventilovou hlavu.
Důležitý je, aby tě to bavilo a byl jsi spokojený. Hyosung pro mě není cizí ale tento kousek neznám. Tak ať ti jenom dělá radost
. Mě se dusil, sic dvoutak, ucpanym filtrem a nebo ucpaným sáním hadrem co jsem měl u baterky, kde je paradoxně sání.Dal jsem plnej a bleeeeeee
Jinak náš mladej si https://www.motorkari.cz/profil/?uid=464778 našel iznerát, v prosinci, za 10 tisíc tuhle žlutou opotřebovanou MZ 4takt, byla před dávnou dobou odstavena , takže nestartovala a tak 10 let stála.
Ale druhej den nebo třetí už vrčela