renocar_unor

• 9
  • 10
  • 10

Popis motorky

Skvělá cestovní motorka, dostatečný výkon 75 kW (102 k) a točivý moment 112 Nm ve spojení s automatickou převodovkou DCT je připravená nejen na dlouhé tripy, ale klidně ke každodennímu ježdění do práce.

Více fotografii

Motorka koupena od FIRMA:Nokamoto (Hradec Králové) - měli model 2025 s DCT v modré barvě (s příjemnou slevou), byli velmi ochotní a komunikativní, profesionální přístup přesně podle očekávání, takže maximální spokojenost a prodejce mohu jen doporučit.

První dojmy - Po testovací jízdě bylo rozhodnuto, splnila přesně mé očekávání a asi je i předčila (a to fakt nebyly malé).

Motorku bych doporučil pro - pro toho kdo si chce jízdu po silnici užít, nemá enduro ambice, jezdí denně do práce, o víkendu na výlety a klidně pojede na Balt nebo Balkán. Vzhledem k výkonu, váze a velikosti je asi pro alespoň trochu zkušenější jezdce (i když rozumný začátečník by ji asi taky zvládl).

Doplňky na motorce - nad rámec základní výbavy, která je dost bohatá (boční kufry, vyhřívané hefty, tempomat, zrcadlení telefonu Android Auto, Bluetooth, od modelu 2025 prodloužený přední blatník) jsem dokoupil orig. zadní kufr Honda 50 l, orig. dekorativní šedé polepy NT1100, orig. alarm Honda, orig. mlhovky Honda, padací rámy SW-Motech, držák telefonu na řídítka, přídavný zadní blatník a Tank Pad.

Od roku 2021 jsem jezdil na Honda Integra NC750D (r.v. 2015), byl jsem s ní maximálně spokojený, především s automatickou převodovkou DCT, ale i přesto nadešel čas přejít na něco novějšího a „silnějšího“. Hodně a poměrně dlouho jsem sledoval Hondu NT1100 samozřejmě DCT (tak a teď do mě … jen mi vy moto mazáci dejte co proto … dovolil jsem se dotknout vašich manuálů a propagovat automat …). Četl jsem o ní hodně článků, recenzí a shlédl nespočet videí a tak nějak jsem se postupně utvrzoval o své budoucí motorce. Když přišel na trh model 2025, kde odstranili nějaké ty „mouchy“, jako ovládání plexi jednou rukou, zvětšili boční kufry tak aby se do nich vešla přilba, poladili DCT pro jízdu v nižších rychlostech, přidali šestiosou IMU kvůli bezpečnosti a navíc přidali krásnou lesklou modrou metalízu, tak jsem se rozhodl. Na doporučení prodejce v motosalonu Honda jsem ještě absolvoval testovací jízdu na ATAS (Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports) samozřejmě s DCT. A po ujetí necelých 200 km jsem byl z ní nadšený, jízdu jsem si fakt užil. Do terénu jsem nejel, tyto ambice zatím nemám a stejně měla cestovní pneu. Cestou jsem nijak neexperimentoval a netestoval jednotlivé jízdní režimy a celou dobu jsem jezdil jen TOUR a S1 a jen na chvíli jsem přepl na režimy D a S2 abych zkusil rozdíly. No, jak píšu, jízda skvělá. Motor a převodovka šlapaly, jak měly, prostě přesně podle mého gusta a očekávání. Jen na mě tak trošku foukalo, o něco víc, než bych chtěl (venku bylo sice slunečno, ale větrno a teplota kolem 20°C). A potom ještě ta cena. ATAS fakt není levný je cca o 80 tis. dražší než NT a to ještě bez bočních kufrů což je dalších cca 20 tis., takže celkem + 100 tis. Kč. Po návratu, jsem ještě poměrně dlouho diskutoval s prodejcem a domluvil si jízdu na i na NTčkui. Doma jsem už ani moc nepřemýšlel, jen jsem se utvrdil, že NTčko bude pro mě to pravé. Motor, převodovku (to co mě nadchlo) i rám má NT stejné s ATASEM (vlastně rám se liší o 1 stupeň ostřejším úhlem řízení, tj. o 1 stupeň dopředu posunutou osou předního kola u ATASU, nevím, jestli 1 stupeň hraje nějakou roli). Jiná je v podstatě jen kapotáž (to co mě u ATASU tak úplně nenadchlo – ochrana proti větru). Na testovací jízdu NTčka jsem dostal model 2024, který má trochu jinou kapotáž a plexi, o 8 Nm nižší točivý moment a navíc dostupný od vyšších otáček a trochu jinak nalazenou DCT. NTčko bylo fakt „živé“, svižné, pohodlné s příkladnou ochranou proti větru a myslím, že i dešti. Zatáčky projíždělo jedna báseň, do náklonu šlo lehce a výjezdy z nich (Tour/S2) tak to byl fakt zážitek. Tentokrát jsem vyzkoušel i jiné režimy, na chvíli i S3, ale to už bylo pro mě moc a tak jsem většinou jezdil S1 nebo S2 a Tour nebo Urban. Zkusil jsem i D, ale to bych asi nechal bez komentáře. Jsem přesvědčen, že výkon 75 kW a 112 Nm točivého momentu (od modelového roku 2025) bude pro mě fakt až až a ani nevím, jestli max. výkon a max. krouťák vůbec někdy využiju. V recenzích jsem se dočetl, že pomalá jízda je „ucukaná“ vinou elektronického plynu a nastavení DCT, ale já jsem se s tím nesetkal, zkoušel jsem jet „krokem“ a bez problémů. Nevím, jestli je to mou zkušeností s DCT u Integry nebo to byl výjimečný kousek a navíc od roku 2025 Honda poladila jak el. plyn tak i nastavení DCT a prý tento „neduh“ odstranila. Boční kufry byly poměrně velké a prostorné, ale aerodynamika i s nimi je skvělá. Od roku 2025 mají boční kufry zvětšený objem, každý + 4 l, do obou se tak už vejde přilba. Plexi a celá kapotáž odváděla skvělou práci, během jízdy jsem byl dobře chráněný od hlavy až k botám a jsem přesvědčen, že i v dešti to bude v pohodě. Bohužel do roku 2024 se výška plexi nastavuje oběma rukama a za jízdy to fakt nejde. I u stojící motorky to bylo martirium, musel jsem jít před motorku a pak to tak nějak ztuha a trhavě šlo, ale to je asi jenom o praxi. Od roku 2025 to jde jednou rukou a není problém výšku plexi nastavit i během jízdy. Tovární výfuk zní skvěle, zvuk je hutný tak akorát a odpovídá dvouválci o objemu 1083 ccm a výkonu 75 kW, a jelikož nejsem zastáncem žádných „uřvaných“ laďáků a na cestovní moto se podle mě ani nehodí, výfuk určitě měnit nebudu. Sedadlo bylo pohodlné a zadek mě nebolel, ale asi nemá smysl ho hodnotit po ujetí 100 km. Ve všech recenzích však doporučovali příplatkové komfortní sedlo, tak uvidím. A to by tak mohlo stačit k hodnocení NTčka modelového roku 2024, na kterém jsem absolvoval krátkou zkušební jízdu. Najel jsem sice jenom něco málo přes 100 km, ale i to stačilo, abych si potvrdil to, co jsem vlastně věděl. NT je to „pravé ořechové“.

Takže jsem začal pátrat po internetu a hledat model 2025 modré barvy (nabídka barev totiž není nic moc a ta modrá se mi líbí nejvíc). Nic mě však neoslnilo (nebylo k dispozici, nebo mi neseděla cena). Čas plynul a tak jsem začal sledovat, co přinese modelový rok 2026. Světe div se „NIC“ kromě nové šedé barvy nic jiného. Žádná vylepšení, žádné odstraňování dalších „mušek“. Tak jsem hledal dále model 2025. Až před Vánocema jsem objevil nabídku Nokamota v Hradci Králové na novou, modrou 2025 s 20 tis. slevou. Před svátkami mi ji zarezervovali a po novém roce jsme se domluvili na doinstalování alarmu, nalepení šedých polepů NT1100 a taky na zadním kufru ať mám všechny kufry na jeden klíč. V půlce ledna jsem si pro ni zajel. Takže od ledna 2026 jsem majitelem Hondy NT1100 DCT modré barvy model 2025. Ještě před 1. jízdou jsem začal s instalací dalších doplňků. Po dlouhém zkoumání a čtení recenzí a doporučení jsem koupil padací rámy SW-Motech, za mě jsou kvalitní, ergonomicky skvěle řešené, poskytují potřebnou ochranu motoru, převodovce a snad i kapotáži a přitom jsou takové decentní a hodí se na cestovní moto. Dále jsem si dokoupil držák telefonu na řídítka (Honda totiž v mohutné kapotáži nenašla místo na žádnou přihrádku pro mobil – možná bude součástí úprav pro modelový rok 2027), zadní blatník ať nemám zaprasený zadní centrální tlumič a taky Tank Pady ať si nepoškrábu lak na nádrži. Časem ještě uvažuji o komfortním sedlu, ale to ještě uvidím. Nové sedlo od roku 2025 by mělo být komfortnější s větší plochou o 20% (podle Hondy) tak uvidím. Mě se zdálo dost komfortní i to z roku 2024, ale ujel jsem na něm jen 100 km a tak možná po tripu 500 km budu mluvit jinak. Jo a taky jsem dokoupil orig. mlhovky, ale to ještě musím dořešit, protože orig. montážní sada je v konfliktu s padacím rámem a tak je zatím nainstalované nemám.

A teď konečně k té mojí - nové, nezajeté se stavem tachometru „0“. Takže opatrně vpřed a nejdříve hezky zajet. Nikdy jsem neměl úplně novou, nezajetou, takže motorku zajíždím poprvé. Naštěstí dnes není problém si o tom něco načíst a nechat si poradit odborníky.

Dnes (1.3.2026) jsem po 1. projížďce – najeto něco přes 200 km, samozřejmě opatrně přesně podle doporučení pro zajíždění. Jízdu jsem si i přesto užil a v podstatě jen potvrdil, to co jsem napsal někde výše. NTčko model 2025 je „to pravé ořechové“.

Tak snad bude sloužit dlouho a dobře.

Nejnovější komentáře

Robertak
Robertak napsal 04.03.26 v 11:22 10b.

urcite to bude skvela motorka a DCT je super, kdo to nezkusil, tak vi prd.. akorat ten dizajn mi dela problemy a v posledni dobe (poslednich par let) mi prijde, ze ve vyvojovym oddeleni hondy jsou samy barvoslepy lidi.. tak hlavne at to jezdi, preju spoustu spokojenych km

Agony
Agony napsal 04.03.26 v 11:00 10b.

Nechceš přihodit fotku s tim (olbřímým) 50 l kufrem vzadu?

Jojko
Jojko napsal 04.03.26 v 08:42 10b.

Chvíli jsem o NT uvažoval i s DCT. Fakt dobrá vychytávka. Ale ty ovladače a zvuky co se ozývaly z motoru mě odradily.
Tak ať louží k Vaší spokojenosti.

K167
K167 napsal 03.03.26 v 21:31 10b.

Perfektní recenze!
Užívej.