PROFIL MOTORKY

• 9
  • 10
  • 7.9

Popis motorky

Už jednou jsem prohloupil když jsem čekal na doprodej 660 vintage, protože na mě nezbylo,tak jsem musel jako bolestné koupil kus na stojánek do sbírky . Cenově neklesne, možná stoupat i když pomalu.

Více fotografii

Motorka koupena od Retrotechnik

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Jawa 660 Vintage: Chlazená vodou a centrální tlumič, jsem prostě klasik.. 650 classic jsem už měl taky voda... a jako když pejsek s kočičkou vařili dort a laminátové díly nemám rád

První dojmy - Je divná, je krásná, v reálu vypadá lépe než na foto.Za rok co probíhala výroba bylo vyrobeno pouze 69 ks verze retro. Druhá verze Sport bylo je vyrobeno 73 ks. Díly budou v budoucnu na tyto stroje peklo pekel něco jako na na travel 250.

Motorku bych doporučil pro - Moto je nejvhodnější pro Blázny a pak jako příležitost pro bandu překupníků co s tím budou časem 100% šmelit. Jako vše divné a vyrobené v malém počtu.

Doplňky na motorce - Zadní lampu nahradí klasika z 634- Led předek nechám dožít a pak asi nahradí klasika. Hlavní centrální stojan vybím jen co se dostanu u kámoše do skladu abych si ho obkreslil a oměřil. Možná že vyrobím 2-3 navíc a nabídnu ostatním. Přeci jen 4500 za pár naštětkovanech trubek od ofiko prodejce je fakt úlet.

Po shlédnutí jedí 750 BI... nebo BY jsem se zděsil stávající produkce a dostal pocit ,že to je asi poslední trochu česká Jawa. Zahlodala mě myšlenka, že si to musím pořídit i když to vlastně vůbec nepotřebuju a už teď nestíhám během sezony všechny stroje pořádně projet. Nerozum zvítězil, v černé vypadá dobře trochu kalkulu do budoucna určitě jich bude málo. Jawu 660 vintáge jsem kdysi chtěl ,ale neměl jsem ještě řidičák A ,tak dllouho jsem rozmýšlel až nebylo co koupit . Chybu jsem nechtěl opakovat a tak jsem se rozhodnul tuto podivnost koupit ,ale narazil jsem na to že už nikde nejsou i když na eshopu uvádí, že je skladem. Nakonec jsem po obvolání celé republiky sehnal asi úplně poslední kus ve verzi klasik retro.. Sportek je stále pár na skladě,ale to není můj šálek , každému dle jeho gusta. Moto v příštích 18 určitě měsících nevyjede, mám ji koupenou nezprovozněné bez benzinu a s nezprovozněnou baterii. Prostě na to monentálně nemám čas.Z povinnosti ji před koncem záruky trochu projedu udělám servisní prohlídku a zase vypustím vyčistím a postavím do řady.
Dnes 3.7. 25 si jawička zapozovala jako hlavní kulisa při reklamně na sraz pošahaných military youtuberů. Kápla z toho trojka za 4 hodiny stání na stojánku bylo příjemné ,ale hned jsem odevzdal ženě jako bolestné.

Nejnovější komentáře

callowsick
callowsick napsal 08.07.25 v 07:56 10b.

Neeno
Neeno napsal 07.07.25 v 05:56 7b.

Jawa 650? Ne, Mash by stejná China.
Tohle investice není, raději na tom jezdi

elvis78
elvis78 napsal 03.07.25 v 12:41 10b.

10 bodů za věrnost značce( i když hodně lidí bude prskat)
LEd světlo se mi taky nelíbí
Vintage jsem sedlal kdysi na výstavě a moc se mi líbila, líbí do dnes, to že to bylo hrozitánsky udělaný, mě ani do dnes nevadí
A těchto čínských 650 se udělalo jen tak málo? Nebo těch Vintage, tady jsem se trošku ztratil
Investice do šestpade nevim, no, to spíš Velorexa a 634 a něco kolem toho
Zas ten čtyřtakt asi najede víc, teda já bych si to teda koupil na ježdění, kolem komína když už

Targus
Targus napsal 02.07.25 v 16:41

jawatar

Tak ty jsi TAKY zradil???

! ! ! NO ! ! !

Já jsem blbééj furt stejně. Pořád něco kutím a ladím. Ale mám to jako protiváhu manželčiných tele-sraček na Nově a Prima-haf, totiž Prima - laf, tedy vlastně Love.

pali3x
pali3x napsal 02.07.25 v 09:13

Rovnako ako viacerí, ktorí komentovali motorku si myslím, že práve novodobá Jawa nie je najlepší artikel na uloženie do garáže a čakanie na zvýšenie hodnoty. Jawa nemá to správne meno... Na trhu je mnoho "retro" motoriek, ktoré sú lepšie, krajšie, žiadanejšie - aj vo svete.
Ak chem investičný "produkt", tak kúpim napr pozemok na zaujímavom mieste a chvíľu počkám...

Ale ľudia sú rôzni... Kedysi som čítal o pánovi, ktorý si kúpil BMW R18 preto lebo sa mu páčila. Pointa je, že nemal vodičák na motorku a ani neplánoval jazdiť. Jednoducho ju chcel mať doma ako "dekoráciu"

"jawatar" - renovácia má zmysel - ideálne, keby to človek robil v zamestnaní a výsledný "produkt" by bol vystavený pre verejnosť povedzme v múzeu

Více komentářů