renocar_unor

• 9
  • 10
  • 9.7

Popis motorky

Postarší malá dáma, která mě po letech navrací do jedné stopy.

První dojmy - Budu si muset zvyknout na karburátor a delší zahřátí motoru. Samotná jízda vypadá v pohodě a asi si budeme rozumět. Skutečně by se hodila širší řídítka, ale jinak se mi na ní i se 182 cm sedí dobře. Kufr moc pěkný není, ale užitečný bude.

Na počítači hraju Rocket League a na můj divoký herní styl mi často lidi píší v chatu Savage! Po letech bez motorky, kdy jsem ale skoro každý rok o nějaké uvažoval, jsem si říkal, že už jsem vyklidněný a stačil by mi na kochačku nějaký chopper. A hle našel jsem Suzuki Savage LS650. Projel jsem inzeráty a nabídka byla po ČR velmi malá. Taky jsem zjistil, že se vůbec nehodí pro moji výšku postavy a výkon je kolem 23kW a pořádně zrychluje jen do kila. Všechno bych ji odpustil, protože jsem chtěl jezdit na kochačku, občas někde přespat, něco vyfotit, dát kafe... Jak jsem psal, nabídka byla malá a motor je to navíc choulostivý na to, jak se k němu člověk chová. Jsou to 25 let staré mašiny, co už prošly mnoha rukama a tak jsem začal být skeptický.

Najednou jsem kousek od Hradce našel Kawasaki ER5 ve velmi pěkném stavu a z rodiny, která se o mašiny a auta skvěle stará. Tohle není motorka, kterou by si někdo vysnil. Je to nenápadná obyčejná mašina, která vyniká spolehlivostí a jednoduchostí, jsou na ni k sehnání díly, opravit ji umí každý, jezdí celkem za málo a výkon má přesně na hranici, na kterou mám papíry. Taky rozhodla zimní cena a vzdálenost. Ještě jsem chvíli váhal a kdyby se během toho týdne objevila nějaká pěkná Savage s trochu známou historií, asi bych po ní skočil. Ale mezitím jsem načetl o Kawasaki všechny recenze, články, zkoukl videa na netu a šel do ní.

Zatím jsem ji jen převezl těch pár km ke mně pod střechu. Je to předchůdkyně Kawasaki ER-6F, na které jsem jezdil před lety. Dojmy z jízdy napíšu později, tohle bylo fakt jen asi 8 km na hnusných silnicích (30. 1. 2025). Ale myslím, že to bude fajn. Jsem hlavně rád, že jsem zpět mezi motorkáři. Těším se na jaro, až se více poznáme a něco společně zažijeme.

Nejnovější komentáře

Vladounreal
Vladounreal napsal 15.02.25 v 14:18

díky všem chlapi jezdíme proto , aby nás bylo víc

callowsick
callowsick napsal 07.02.25 v 16:56 10b.

Artee
Artee napsal 07.02.25 v 10:22 10b.

tomcruise77
tomcruise77 napsal 07.02.25 v 06:01 10b.

Robu
Robu napsal 07.02.25 v 05:52 9b.

Mel jsem v 90. letech Bandita 600, ale tato motorka kdyz vysla se mne taky vzdy libila. Klasicky nadherny dizajn nahace

Více komentářů