Zajímavé v ČR ojedinělé enduro.
První dojmy - Vzal jsem si jí protože je hodně podobná enduru ČZ 250 988 ,které jsem dlouho sháněl, hlavně je to pramáti všech motorek Suzuki , které mám nebo jsem měl.
Motorku bych doporučil pro - Fandům endura v době jejího vzniku jsme patřili k absolutní světové špičce této kategorie. Jak píšu mám jí rád.
Doplňky na motorce - Ode mně dostala chromovaná dobová zrcátka, kamarád Petr , jí v tenaxu vyrobil koncovku výfuku a nerezový kryt výfuku, loni jsem doplnil originální směrovky Lucas. Už jí chybí jen originál zadní nosič.
Motorka má vlastnosti,které už u současných modelů nenajdete.
Na motorce se krásně sedí,má velkou světlou výšku,ale posaz je vemi příjemný a nízký.
Skvěle se ovládá v terénu, má ráda i endurové nebo trialové úseky. Velký jednovalcový dvoutakt má krásný spodek.
Když začnete spěchat motorka začne řinčet a vibrovat ,opět se chová podobně, jako vzduchové motokrosvé ČZ nebo sotěžní Jawy té doby.
Na slnici je příjemná, při rychlosti cca 40 mil/h , to si jen tak brumlá, nebo okolo rychlosti 80 mil/h ,to pak drsně zpívá výkonný dvoutakt.
Právě pro tyto vlastnosti jí mám.
Prodávající mi vyprávěl její příběh. Pochází z Japonska ,velkou část života prožila v Texasu, pak se dostala do Nizozemí a nakonec k nám.
Když jsem jí koupil tak jsem jí vyšlechtil a přihlásil jsem ji mezi veterány co mohou jezdit po silnici. Je originální, žádná renovace.
Za celou svoji existenci nejezdila jen 5380 mil.
Paráda.