PROFIL MOTORKY

• 9
  • 10
  • 9.7

Vloženo: 25.04.2026, Uskutečněno: 09.04.2026, Zhlédnuto: 128x

Proč je v deníku Hondy SH300i test stroje Triumph Scrambler 400 XC ?
Jednoduše proto, že výše zmiňovaný Triumph měl Hondu nahradit, což se ovšem nestane. podrobně to vysvětluji ve videu níže, ale když to nějak shrnu, jsou tam dva zásadní důvody proč zatím ne:
Tím prvním je motor, respektive cuknutí po přidání plynu. Já vím, že je to jednoválec, plus nějaké ty bohužel nutné euronormy. Ale to cuknutí při každém otevření plynu je prostě otravné...
No a druhým důvodem je podvozek. Ano, já vím, že je to rozpočtová levná motorka, žádné enduro a navíc jsem lehký jezdec. Stejně je to na mě ale pocitově dost tvrdé. Neočekával jsem pojízdný gauč, ale to drncání na nerovnostech pro mě bylo otravné.

Co naopak chválím je vzhled - je to prostě krásná motorka, hlavně v everzi XC s drátěnými koly. Pak se mi líbí posez a celkový pocit z jízdy, takže taková hravost a lehká ovladatelnost. Výkon motoru je jinak dostatečný, zvuk příjemný, vše funguje jak má. Je to prostě vzhledově retro, ale jinak naprosto moderní stroj. A v tom bude možná trochu háček, že si motorka hraje na něco, co není. Chtěl jsem něco na klidné a pohodové vyjížďky, ale tady mě to stejně ponouká tahat a točit. Na pohodu to zkrátka moc neumím, nebo spíš nechci umět ? A tenhle stroj mě vyklidní vzhledem, ale jednoznačně ne svým projevem, který je velice zábavný. Já holt zkrátka nevím asi co chci

Ale skvělý je, že existují předváděcí stroje, takže si člověk může vyzkoušet, co by ho případně lákalo si do budoucna pořídit a co ne.

Díky společnosti Triump Praha za akci Triumph season opening !

Video zde:

Hodnocení (0x):

Nejnovější záznamy v deníku
  • Testovací den Royal Enfield

Víceméně náhodou (přepustil mi to známý, jenž onemocněl) jsem se 4.4.2025 ocitl v Plzni na testovací akci strojů Royal Enfield. Tímto děkuji plzeňskému dealerovi za skvěle připravené stroje a navrženou testovací trasu. P

Typ: Vyjížďka
    Vloženo: 05.04.2025