JAWA 350, typ 354 (Kývačka),1962.
Můj splněný dětský sen..
První dojmy - Je to prostě jiná, stará, poctivá "motorka", na které jezdili naši otcové, dědové.. Žádný automat, žádná přehnaná elektronika, všechno poctivě nastudovat a postupně se s ní sžívat, rozumět jí, učit se od ní.. Nezapomenout také navíc na pořádnou porci pokory a respektu. Zamiloval jsem se do ní na 1. pohled.
Doplňky na motorce - Bez doplňků, motorka má původní vzhled.
Jsem na úplném začátku. Stroj je už po částečné renovaci (v Nizozemí). Má pár drobností, co jí chybí nebo je nyní namontováno jinak plus pár dílů z jiného typu, ale už se pracuje na tom, aby to bylo napraveno, byla jako z výroby.
Jezdím zatím jen na louce, pruží nádherně. Jízdní vlastnosti neuvěřitelné, prostě nádhera, je třeba to zkrátka zažít na vlastní kůži, popsat se to nedá.
Kam vjedete, tam se lidi zastavují a vyprávějí své příběhy, co s ní zažili, kde byla, jak dopadla, nebo jak na ní ještě teď tu a tam jezdí..
Dáš jí "oves" ona Tě povozí .. píše váš příběh a vzhledem k obrazu tvému Je to dobrej custom . ..
pali3x
Je vidět, že jsi TOTÁLNÍ neználek a VŮBEC nikdy nepochopíš, jak má vypadat JEDINĚ správná Jawa.
Kdybys byl JEDINĚ správný znalec, hned z první fotky bys poznal, že v nádrži není PŮVODNÍ palivo a do pneumatik nedodal restaurátor DOBOVÝ vzduch.
Tudíž z motorky udělal ÚÚÚPLNĚ hnusnou hujdu, po které ani pes neštěkne!
A když jsem ti tak pěkně vynadal, ještě si dovolím připomenout, že já jsem na tom úplně stejně jako TY!!!
Tak teda budu plivat jako známý hnidopich, k dokonalosti tam ještě cosi chybí
Nádherná motorka
Len po prezretí fotiek mi príde veta z textu "Stroj je už po částečné renovaci" trochu "divná". Veď motorka pre mňa ako neznalca Jawy vyzerá dokonalo
Se divím, že ti to tady zdejší odborníci ještě nepoplivali, co všecko je na této motorce ÚPLNĚ špatně.
Ano, tyto stroje jsou z dnešního pohledu totálně nespolehlivé mrchy, které jedou jednou za týden jenom v případě, když jim dáváš na noc pod přední kolo polštářek naplněný kajčím peřím.
Ano, buď to hodíš pod splav v nejbližší řece, anebo se s tím naučíš žít. Třetí možnost není.
Tož ti přeju příjemnou a hlavně rychlou výuku trpělivosti a technické invence.