renocar_brezen

PROFIL MOTORKY

Triumph Bonneville T120 (2024)

Aktivní Profil uživatele

• 9
  • 10
  • 10

Popis motorky

Řidičák jsem si dělal kvůli Bonnevillu.

Více fotografii

Motorka koupena od FIRMA:Triumph Praha (Praha 4-Modřany)

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Royal Enfield Shotgun 650: výkon, velikost

První dojmy - První motorka v životě, kromě Suzuki Gladius v autoškole a testovací jízdy na Royal Enfield Shotgun 650. Na první nasednutí jsem věděl, že je to ono, ani jsem neměl testovací jízdu.

Motorku bych doporučil pro - Klidně i začátečník, asi ne na delší cesty po dálnici.

Doplňky na motorce - Originální kožené kufry

Po padesátce má chlap mít tři M - motorku, milenku a mrtvici, mně stačí to první.
Dlouho jsem po motorkách koukal, mluvil o nich doma a s kamarády motorkáři a když jsem před lety na procházce v Salzburgu potkal Bonneville T120 Matt Jet Black, tak jsem věděl, že to chci.
Narozeninový voucher do autoškoly na A jsem proměnil v rozšíření řidičáku, vyzkoušel jsem R-E Shotgun - dovedl bych si představit, že na něm budu jezdit, ale kvůli němu jsem papíry nedělal.
Potom už následovala jen cesta do DK auto-moto, nakonec jsem vybral klasickou Black verzi a první jízda z Prahy do Plzně.
Nikdy jsem na motorce nejezdil, nemůžu srovnávat, ale je to čistá radost, teď jen s respektem sbírat kilometry a zkušenosti.
Edit říjen 2024
První kilometry za mnou, radost z jízdy veliká. Držím se v doporučených otáčkách, ale je vidět, že když se zatáhne, tak Bonnie vystřelí.
Spotřeba zatím 4,5l/100km podle počítadla.
Došlo i na mazání a nastavení řetězu a první negativum je na světě - pro manipulaci s řetězem je třeba sundat zadní stupačky a výfuky, a k těm šroubkům je sakra nepraktický přístup. Také se musím v servisu na jaře zeptat, proč je k rámu připevněn pouze levý výfuk a na pravém uchycení chybí, možná to v prodejně zapomněli vrátit při montáži držáku na brašnu ) Zeptám se na jaře na prohlídce po 1000km, do zimy už to bohužel nestihnu.

Nejnovější komentáře

zain1
zain1 napsal 16.02.25 v 10:25 10b.

Krásná mašina

Paťa
Paťa napsal 29.09.24 v 06:20 10b.

Pěkný stroj, tak ať ti dělá jen samou radost

mrkvojed
mrkvojed napsal 25.09.24 v 08:10 10b.

motorku jsi si vybral teda parádní tak ať slouží. Ale nejvíc mě pobavila ta tvoje zmiňovaná tři M
já mám taky přes pade a dvě emka už jsem absolvoval, tak doufám, že ta mrtvice se mi bude dlouho vyhýbat tak ať slouží a užívej mraky pohodových km.

pelito
pelito napsal 22.09.24 v 07:51 10b.

paráda, gratulace.

PSanec
PSanec napsal 20.09.24 v 14:41 10b.

Motorka moc pěkná,značka výborná. Mám také mimo jiné Triumphy. Je mi 65 let. Tebou udávané tři M zatím nemám, ale mám spousty luxusních motocyklů. Přeji ti spoustu zážitků na Bonneville.

Více komentářů