Když nemáte každý den náladu ani čas na nízký průlet krajinou, ale chcete zmizet z města, koupíte si... třeba tuhle "prdlafku".
První dojmy - Prvních dvacet minut na předváděčce jsem se tlemil a řehtal do přilby z toho, jak moc to nejede. Alternativní balzám na duši v téhle době. Srandabajk.
Motorku bych doporučil pro - Asi začátečníkům, ale těm to bude "málo", takže spíš starším borcům buď jako druhou/další moto, nebo klidně jako hlavní moto pro ty, kteří nejezdí kvůli adrenalinu.
Doplňky na motorce - Vyhřívané hefty Koso, prachovky na vidlích.
Nemám vždycky promptně k ruce čtyři hodiny volna, abych se dostal někam na zatáčky a pěkný asfalt, veřejná doprava nejezdí všude a jezdit autem ve městě je za trest, takže jsem přemýšlel o skútru, konkrétně to byla Forza 350. No a pak jsem si řekl, že by to šlo vyřešit i nějakou menší motorkou, protože primárně nepotřebuju nákupní tašku. Prošmejdil jsem recenze na internetu/YouTube, pak proběhly dvě testovací jízdy v Hlučíně u Dirtbikes a šel jsem do toho.
Pořízeno v říjnu 2022, do konce roku jsem stihnul první garanční servis a teď (2023) mám na odo cca 900 kiláků, takže ještě zajíždím.
Ten malý dlouhozdvihový jednoválec má i s originál výfukem moc pěkný soundtrack a nejvíc mě dostává, jak občas prská při zavřeném plynu/podřazení. Projel jsem i Classic 350, který vypadá naprosto noblesně, ale chtěl jsem bezdušové pneu, pak řadičku-kolíbku, ať si neničím botu, když někam narychlo a nalehko vyrazím a taky mi ve finále přišel Meteor tak nějak subjektivně jízdně/ovládáním příjemnější.
Shrnuto: Moc to nejede, moc to nebrzdí (hodně pomáhá zadní brzda), moc to nežere (zatím rozhodně pod tři na sto), dá se na to celkem koukat, zvuk neurazí, záruka tři roky - tak snad se nic nepose.e, protože na tom hodlám tuto sezónu dojíždět domů na víkendy (zatím jenom vlhký sen, teprve se uvidí, jak jsem na tom s fyzičkou)...
Krásná klasika!
Slýchával jsem zvuk RE 350 i 500 před časem v Nepálu, a potvrzuji, že je těžko zaměnitelný s jakýmkoliv jiným strojem
Pokud je jezdec spokojený, tak kde je chyba, že?
Hodně pohodových kilometrů a vždycky kolama dolů
Mirek
Pěkná mašina
Sám ho mám druhým rokem a naprostá spokojenost. Když není kam spěchat a chceš si vychutnat jízdu.
Taky nad ním uvažuju. Ještě je ve hře HNTR 350, na tom jsem ale neseděl. Classic se mi taky strašně líbí, ale to už podle posezu moc do města a na občasný kochačky moc nebude. A že je to líný nevadí, dneska je doba uspěchaná až až
Kdyby tu Honda prodávala GB350/500 tak mám jasno, ale bohužel..