Čeho se na téhle motorce bojím, je to že to není Jawa. Jawa, ta se dala vždycky lehce rozebrat. Ať to byl Pionýr, 250, 350, 650.. všechno to bylo pár drátů, šroubů, motorka byla rozložená za chvíli.
RVM 500 je moderní stroj, tzn. kvanta kabelů a dostat se ke svíčkám, ventilům, nebo kabeláži... to je na dlouhé rozebírání a je toho o dost více.
Co je ke cti RVM - vše, co jsem zkusil, že řešeno inteligentně. Demontáž kapotáže abych se dostal na zadní tlumič (jeho nastavení), ABS, elektroniku, nebo rozebral přední masku - stačí povolit jeden, nebo 5 šroubů, pak to je čep do gumové průchodky, tu povysunout a je to dole. I při sundané kapotáži je zpracování dobré... no koukněte na foto, mě se to líbí.
Sám jsem se zatím věnoval jak vyměnit olej, přes masivní šusplech se tam dá dostat 12. klíčem, olej teče pěkně dolů, nezasviní ho, olejový filtr je hned po ruce, vzduchový filtr půjde jako na Hondě stejně dobře, napnutí/povolení řetězu je v pohodě, jen tam chybí stupnice (ryska tam ale je), takže šuplera to jistí, pro doplnění a kontrolu chladící kapaliny to chci ohebné prsty a fantasii, nebo sundat pravý bok, víc zatím nevím.
Vlastník | Johny_R | |
---|---|---|
Vloženo | 3.10.2020 | |
Aktualizováno | 7.10.2020 | |
Zobrazeno | 6 741x |
Opravdu to vypadá dobře.
Taky mám někdy pocit, že dnešní projektanti aut a motorek někdy (téměř vždy)
nepamatují, že by se měla provádět údržba nebo oprava!!!
Oceňuji odvahu jít do něčeho takhle nového - držím palce!
Přeji mnoho spokojených km!
na tejto motorke nemá byť čo zlé! skvelý ťah aj od Jawy. Honda by sa mala učiť od RWM