Trošku předčasně, ale je tu finále. Po úpravách, které musím zhodnotit jako velmi zdařilé, jsem na XT něco málo najezdil a popravdě více mimo asfalt než na asfaltu samotném. Motorkou jsem byl mile překvapen, protože to, co jsem si s ní troufnul, na to bych s Dominátorem ani nepomýšlel. Ano, ikstéčko má své limity především na podvozku a také "pracovní plocha" ve stupačkách je více jak omezená, ale neřekl bych, že běžný uživatel této motorky bude jezdit výjezdy a sjezdy hodné lehkých endur a pokuošet se o skoky, jako by ta motorka neměla asi tak 50 kilo navíc, než by bylo vhodné. Tady už jsem prostě cítil, že to není ono i když tyto cviky nejsou nemožné. Každopádně jsem si díky možnosti známosti s touto Yamahou uvědomil, že asi nemusím mít nutně doma lehké dvoutaktní enduro a k tomu těžké silné enduro s limitním podvozkem a mohu mít vlastně dvě v jednom. Na moje používání motorky, kdy jedu nějakou cestou necestou a pak chvilku zase cestou, abych se mohl znovu vydat necestou a na chvilku si projet nějakou lehčí enduro výzvu, byla vymyšlené Husqvarna 701 Enduro. Proto rozloučení jak s XT tak s Gas Gas a objednaná nová HQ701E
K XT bych ještě rád dodal, že ta motorka je opravdu fajn, motor je naprosto úžasný, ale prostě není možné posunout to na úroveň dnešní konkurence velkých jednoválců, kde je opravdu již z výroby enduro ergonomie a ve stoje lze váhu přenášet kam potřebuješ a hýbat vpřed i vzad. Ale ten motor, tem má XT fakt velmi příjemný!
Novému majiteli přeji hodně zábavy s parádním motocyklem a třeba se potkáme na nějakém výletu
Vlastník | Alfonc | |
---|---|---|
Vloženo | 12.3.2020 | |
Aktualizováno | 29.4.2020 | |
Zobrazeno | 2 799x |
těmi svody a krytem jsi ten strojek posunul trochu výš
, pěkné
, hned bych to bral !
Opravdu krásné a více než zdařilé
Ahoj, no, teď jsem pustil svou XT600Z a taky jsem se projel na jednom XT R a mám to podobně, tudy ani moje cesta nevede
Tak přeju dobré pořízení.