Touhle motorkou jsem se vratil do 18 let , kdy jsem si jí koupil jako druhou silnejší a byl jsem sní moc spokojeny. A taky jsem chtěl trochu změnu po KLE. Tahle motorka je hodna a da se říct , že cestovaní na ní je fajn.
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
BMW R 1150 GS: protože nemam papíry :D
První dojmy - První dojmy vubec . Jak jsem psal motorku jsem již vlastnil a měl jsem jí rad :-) Mě se i libí :-)
Motorku bych doporučil pro - Pro člověka , který nechce SS a nechce uplně cesťak . Tohle je mo hodna a da se říct svižna motorka , pohodlna jen škoda toho že člověk řadí jak debil :-) ale to je u vetšiny šestek :-) Myslím , že fazer je i hodně kvalitní motorka. Jsem rad , že na ní mužu tuhle sezonu jezdit :-)
Trochu to asi zas rozepíšu . Začalo to zas takovou tou klasikou , že jsem začal vymyšlet 3,14 čoviny a přemyšlet jestli vlastně jestě chci KLE . Tak jsem pokukoval a bezmozku jsem se zamiloval do BMW 1100 GS a BMW 1150 GS . Našel jsem si par exemplářů koukal na recenze , bavil se na forech , zjištoval servisni intervaly prostě takova ta klasika než člověk neco koupí :D Už jsem měl jednu vybranou . Da se říct , že i doma to docela prošlo. Moje skoromanžela je fakt hodna a ma semnou svatou trpělivost
Kvuli prohřeškum z minulosti nemam ŘP na velkou motorku a tak že si ho dodělam . Zjistil jsem , že když jsem si opravil ŘP na malou teprve minulý rok tak nemam praxi ( i když věkove splnuji ) takže si nemužu udělat jen rozšíření , ale musel bych cely kurz. Okolo Prahy jsou autoškoly docela za dardu . Motorka + ŘP třeba za 14 tisic to se mi fakt nechtělo. Tak i když s litostí jsem se rozhodl , že seženu neco jiného jen na tenhle rok. Koukal jsem zas urputně po bazoši a zde na motorkařích jestli nenajdu neco slušného. Najednou jsem narazil na inzerat na bouraného fazera . Fazer byl za 25 tisic , bouraný docela slušně , že jsem věděl , že ho opravim za par piv Motorka byla uškrcena na 35 kw , což byla asi hlavní věc kvuli které jsem to koupil . Už nemam koule jezdit po celé ČR bez papíru jako dřív - asi starnu . Mahyna se nachazela v Hlinsku , tam jsem kupoval už asi tři motorky a shodou okolnosti i fazera pro znameho
Tenhle kraj mam rad . Tak jsem se tam s chutí vydal . Po přijezdi na misto jsem uviděl krasnou jawu před domem
Tak první co jsem řekl po pozdravu jestli tohle je za těch 25 tisic :D bylo mi hned sděleno že ne a dal jsme se šli věnovat fazeru. Po vytažení z garaže chytil , ale byla vybita baterie protože byl zalomeny kliček v poloze ON. Bežel jak pumpa na hovínka , ale to bude tou sadou nebo prostě karburatorem. Už podle zvuku jsem si nemyslel , že motorka ma 50 tisic najeto. Nějaky zvuk života tam slyšet je. Po chvilce přemyšlení jsem se rozhodl , že to zkusim
Pokecali jsme s klukem , ukazal mi Fichtla se kterým jezdi na Elefantentreffen a který byl již hodněkrat v ČMN atd. Docela sranda :D po naložení motorky jsem viděl na přítelkyni prodejce , že je dost na měkko , že se prodava
( jezdila na FAZEROVI ona ) . Po příjezdu domu jsem hned udělal par fotek jak to teda vypada a začal laborovat co všechno bude potřeba .
Na motorce byla streetova maska , ale byla přestavěna s originalu a masku kompletní jsem k tomu dostal , což byla slava protože jestě shanet masku a lešení to bych se po*** .
ŠPATNĚ BYLO :
- BUDÍKY
- ŘÍDÍTKA
- BRÝLE
- SPINAČKA
- NADRŽ
- VYFUK
plus nějaké drobnosti , které už byla docela sranda Byli otočené vidlice atd.
Hned večer jsem se do toho pustil a začal odstrojovat a shnet věci . Pro motorku jsem byl ve čtvrtek a už na sobotu jsem si domluvil řiditka a budíky. Což bylo hlavně potřeba pro to aby se mohla vyzkoušet jestli někam tahne nebo ne.
Vypadalo to že je to ok . Jen jsem srovnal vidle , které byli pootočené a nějaké drobnosti v neděli jsem ji už šel projet
Všechno bylo docela ok , ale řiditka jsem debil koupil moc široké takže na tom sedím jak blbec a jestě přes ruce nevidim nic do zrcatek :D takže časem jestě vymenim.
Probíhalo nějaké strojni lestění , ale nejsem uplně profik tak mi to uplně moc nešlo , alespon něco Sehnal jsem nadrž vymenil taky vyleštil a hned to vypadalo líp
Zjistil jsem že jsou total v háji gumy tak jsem shaněl nějaké . Nevím jestli je to pro někoho špatně ale pro mě ne a koupil jété gumy od kluka co bydlí kousek za Vlašimí a dokonce i přezuje
Gumy za 3 K a změna po cestě domu uplně perfektní
na Motorkarích ma nick : pavelna22 doporučuji :-)
čekají mě jestě nějaké věci , ale řeším ted spíš jawu .Spinačka se mi podařila rozchodit , ale nejde 100% takže me to prostě čeka. Lepil jsem proužky na kola acelou motorku odbahnil a odvšivil . At nějak tak vypada :-) plasty okolo masky nemam protože budu jestě menit nějaké věci tak at to nemusím sundavat. K Motorce jsem dostal i nějaké díly + original vyfuk :-)
odskákané pneu :-)
nove zadní pneu :-)
už bylo par vyletu :-) snad se dočka servisu a seřízení karburatoru . Zatím mam k dnešnímu dni 15.5.2018 najeto cca 1000 km tak uvidim jak to pujde dal :-)
časem jestě něco dopíšu . Motorka je dobra :-) škoda toho vykonu , ale co se da dělat :D neni to tak hrozny :D Příští rok až bude BMW tak fázovku dostane přítelkyně na ježdění Už proběhl i vylet cca 350 km ve dvou lidech :-) a i s 35 kw to bylo pomerně svižné.
Člověče, helma dolů, že jsi dal motce šanci na další život.
Už se na silnicích moc nevidí, ale když se někde zastaví, strhává na sebe zaslouženou pozornost.
No klobouk dolů za tu opravu
Pěkně jsi to dal do kupy!
Krásná černota. Mám dvojče