kawasaki_good_times_tour2




World Ducati Week 2018 v rekordních číslech

Od 20. do 22. července probíhal na italském okruhu Misano svátek všech Ducatistů. WDW se pořádá vždy jednou za dva roky a letošní desátý ročník přivítal rekordní počet 91 596 účastníků. Tento úctyhodný počet lidí si mohl prohlédnout závody, zábavný program, poslechnout muziku a užívat si pohody pod taktovkou boloňské továrny.

Kapitoly článku

Řečí čísel šlo o vskutku velkolepou akci. Necelých sto tisíc lidí přijelo z celkem 73 zemí a například dvojice Číňanů přijela na svých Multistradách 1200 Enduro do Itálie z rodné země za pouhých 7 dnů. Akce se zúčastnilo 33 oficiálních Ducati klubů (DOG) z 33 zemí a pěti kontinentů a i oni si mohly užít jedné z 249 připravených aktivit. Jistě vyrazily také na spanilou jízdu, které trvalo 30 minut, než projela branou okruhu. Fanoušci a „klubáci“ také přivezli celkem 388 vlajek, které vlály nad okruhem.

Během WDW nakroužily motorky a auta na okruhu celkem 10 250 kol, to se týká i 40 testovacích strojů, které odjely 1 200 testovacích jízd. Dvoustopé zářezy na trati má na svědomí 8 vozů Audi R8, 3 Seaty Cupra TCR a 4 Lamborghini Huracán Performance, jež vozily zájemce na místě spolujezdce. Odvážnější spolujezdci se mohli svézt také na jednom ze dvou strojů Desmosedici GP „MotoX2“ pilotovaných Randym Mamolou a Francem Battainim.

Doprovodný program zahrnoval 500 užití leteckého simulátoru, 3 živé kapely hrající v paddocku a celkem 3 hodiny živé hudby během takzvané „Sound of Passion Night“. Pořadatelé také zjistili, že během WDW došlo ke 2 žádostem o ruku.

Samostatnou kapitolou jsou pak čísla k Land of Joy, což je země Scrambleru. Tady proběhlo 300 hodin školy flat tracku, 150 hodin se hrál basketbal a k tomu hrálo 240 hodin non-stop hudba. Dva Scramblery Sixty2 udělaly během WDW 750 koleček na stěně smrti a proběhlo 8 výzev, kde se proti sobě postavili jezdci Ducati v závodech Flat Tracku. Celkem stokrát se do vzduchu také podíval horkovzdušný balón.

Nakonec přidáme nějaká čísla pro fanoušky sociálních sítí. Fotografové namačkali 43 000 fotek, což je nějakých 900 GB dat, a aby toho nebylo málo, tak štáb točící video k tomu přidal 72 hodin záznamu. Jejich práce byla k vidění jak na speciálních webových stránkách, které od spuštění vidělo 612 000 lidí, ale také na Instagramu, kde se obsah WDW zobrazil 170 milionům lidí! Díky tomu získal 800 000 nových followerů, Facebookový obsah zasáhl 22 898 694 lidí. Velký zájem zaznamenal i přímý přenos závodu hvězd Ducati, který živě sledovalo 631 477 lidí, televize SKY měla dokonce dvouhodinový živý přenos a celkem se z WDW na Facebooku živě streamovalo 3,5 hodiny. Velkolepá akce, kterou by určitě měl každý správný Ducatista jednou navštívit.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
vale_46 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist