kawasaki_good_times_tour2




Vyzkoušejte okruhové ježdění s Motoriders Racing Academy

Máte rádi ostřejší ježdění na silniční mašině nebo motárdu, ale řádění v běžném provozu vám připadá nebezpečné? Rádi si zkoušíte limity své i svojí motorky? Chcete porovnat síly s kamarády či dalšími motorkáři? Rádi se učíte, trénujete a zkoušíte nové věci? Pokud jste na některou z těchto otázek odpověděli kladně, možná pro vás bude zajímavá akce Kasyja Motoriders Cup.

Nejspíš už jste slyšeli o motoškole Moto Lisý, která zajišťuje výuku bezpečné i sportovní jízdy pro začátečníky i pokročilé motorkáře. S reporty z téhle motoškoly jste se mohli potkat i zde - redaktoři našeho webu už se jejich akcí několikrát účastnili a přinesli vám své dojmy. Spolu s motoškolou ale stejná partička rozjela další jednostopý počin, zvaný Motoriders, a hlavním cílem tohoto projektu je nabídnout motorkářům dostupné a bezpečné vyřádění na uzavřených tratích. Během jednodenní akce se na motokárových a motárdových okruzích v Písku, Chebu a Vysokém Mýtě můžou motorkáři vyřádit jak při volných jízdách, tak i při závodech, které celý program ukončují.

Zúčastnit se můžete v podstatě na jakémkoli motocyklu, který projde úvodní technickou prohlídkou, zaměřenou například na únik oleje, stav pneumatik či funkčnost brzd. Pak už je jen na vás, jestli dorazíte na silniční mašině, náháči nebo motárdu. Volných jízd se můžou zúčastnit i mašiny bez platných dokladů a registrační značky (ostré motárdy, „laminátové“ silnice…), ale pokud se rozhodnete poměřit svoje síly s ostatními v závěrečném závodu, vaše mašina musí mít „espézetku“ a platný techničák. Je tím zajištěno to, že se těchto klání budou účastnit opravdu pouze hobby jezdci se sériovými motocykly. Ale ani při volných jízdách se pomalejší hobíci rozhodně nemusí obávat toho, že by se na trati dostali do křížku s ostřílenými silničáři na upravených speciálech, protože všichni účastníci jsou podle výkonnosti rozděleni do tří skupin a každá na trati jezdí samostatně. Pohled na průběžné pořadí Kasyja Motoriders Cup ukazuje, že o úspěchu v těchto závodech nerozhoduje typ motocyklu a v popředí tabulky je naked bike Kawasaki Z1000, následovaný dvěma motárdy (Husqvarna 610 a KTM 690) a silniční mašinou Honda CRB 600 RR.

V ceně jednodenní akce najdete jednak pronájem závodní tratě, profesionální časomíru, catering, fotografie z celé akce, a pokud budete mít zájem, instruktoři vám poradí jak se svojí mašinou na trati porychlit. Nechybí ani jedna z nejdůležitějších věcí stran bezpečnosti a to zdravotnický dohled pro případ vážnějšího pádu.

V letošní sezóně se uskutečnilo už pět těchto akcí, a pokud máte zájem si to s Motoriders vyzkoušet také, tak neváhejte - zbývá odjet už jen tu poslední, která se bude konat v úterý 28. srpna na motokárové trati v Písku. Redaktor našeho webu tam určitě nebude chybět, takže se můžete těšit na podrobný report z téhle akce.

Veškeré podrobné informace najdete na webu Motoriders.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
francsubrt přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist