kawasaki_good_times_tour2




V Praze se představí závodní klenoty Ducati ze seriálů MotoGP a WSBK

Už jsme vás informovali, že na letošním ročníku motoristické slavnosti Legendy nebude chybět pavilon motorek. Řekli jsme vám taky, že vedle spousty nových strojů, bude jako zlatý hřeb k vidění MotoGP speciál od Ducati. Teď si ale představíme ještě další dvě speciality, které budou o víkendu 27. a 28. května zdobit výstaviště v Holešovicích.

Nic nesebere titul největšího taháku v pavilonu motocyků Ducati Desmosedici GP19, tedy speciálu pro MotoGP. Zejména když se jedná o motorku ve speciálním zbarvení „Grazie Vale“, kterým se tým Ducati SKY Racing VR46 na konci sezóny 2021 velkolepě loučil se samotným Valentinem Rossim.

Tento konkrétní motocykl sedlal Luca Marini ve svojí nováčkovské sezóně. A každý, kdo někdy naživo zblízka viděl originální závodní stroj MotoGP, potvrdí, že jde o motorku, která působí jako z jiného světa.
Jenže vrcholná Desmosedici nebude jedinou závodní Ducati na Legendách. Hned vedle se totiž představí i WSBK speciál Panigale V4 R, s nímž v sezóně 2019 závodila stáj Aruba.it Racing. V jejím sedle úřadoval Alvaro Bautista a na konci sezóny si připsal celkové druhé místo.

Vedle toho, že Panigale V4 R závodila v seriálu Superbiků, byla k mání i na „civilním“ trhu coby homologační speciál. Největší změnou oproti standardní Panigale je přitom menší motor, který se kvůli závodním regulím musel vejít do jednoho litru. Ducati uvádí, že s osazeným závodním kitem činí výkon 240 koní.
A do třetice je tu ještě jedna Ducati se závodním rodokmenem. Jde tentokrát o „standardní“ Panigale V4 S, která loni v rámci akce World Ducati Week v Misanu jela speciální závod Race of Champions. V něm poměřili síly vrcholní jezdci ze seriálů MotoGP a WSBK, a tenhle konkrétní stroj zvítězil s Francescem „Peccem“ Bagnaiou v sedle.

Motorku, kterou v Race of Champions sedlal současný úřadující mistr světa MotoGP, snadno poznáte podle nápisu na horních brýlích, a taky podle vlastnoručního podpisu na nádrži. Každý ze závodníků měl svou motorku takto označenou. Pár dní po závodě uspořádala Ducati speciální on-line akci, kde všechny motorky ze závodu rozprodala. Přestože byli k možnosti nákupu sezváni jen vybraní sběratelé, zaprášilo se po motorkách během pár hodin.

nadcházející víkend 27. a 28. května tak bude pražské výstaviště v Holešovicích hostit dost významné setkání strojů ze závodní současnosti Ducati. Společně na veřejnosti budou k vidění vůbec poprvé. Přímo před pavilonem motorek potom najdete i náš stánek, kam se můžete stavit na popovídání, nebo si zakoupit parádní doplňky s logem Motorkáři.cz.

Legendy otevřou svoje brány v sobotu od 9:00 do 20:00, v neděli potom od 9:00 do 17:00. Základní vstupné vyjde na 600 korun, studenti, senioři a ZTP platí 300 korun, děti od 6 do 15 let 100 korun.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist