kawasaki_good_times_tour2




V Praze proběhne již podruhé motocyklový Růžový říjen

Znáte Distinguished Gentleman´s Ride? Tak tohle je jeho růžová alternativa. Zatímco DGR je charitativní motorkářsky-společenskou akcí, jejíž výtěžek je určený na výzkum rakoviny prostaty a duševního zdraví, R.A.R.E. je zaměřena na dámskou část motocyklové populace, rakovinu prsu a téma „zpátky do sedla”. Letos proběhne první říjnovou neděli.

Kapitoly článku

Co R.A.R.E. znamená? Je to zkratka pro Ride and Roses Event a tato charitativní akce proběhne v areálu Pivovaru Staropramen na pražském Smíchově v nedělí 2. října od 10 hodin. Podobně jako DGR, i R.A.R.E. se koná ve stejný den v mnoha městech po celé Evropě a její součástí bude spanilá jízda, v tomto případě po Praze. Akce/jízdy se může zúčastnit každý bez ohledu na typ či značku motocyklu, na rozdíl od DGR tady tedy není žádný předepsaný dresscode.

V loňském roce se pražské akce zúčastnilo téměř 300 účastníků, kteří podpořili český projekt Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu v rámci Aliance žen s rakovinou prsu, který se zaměřuje na pomoc a podporu žen s diagnózou karcinom prsu (v produktivním věku), jejich dětí a blízkých. Celkově se vybralo přes 55 tisíc korun. I přesto, že se jednalo o první ročník v České republice, účast v Praze byla největší ze všech měst Evropy. Naše motocyklová komunita ukázala, že to není jen „banda potetovaných chlápků“, ale srdcařů, kteří pomáhají, kde se dá! A že je to potřeba, rakovina prsu je nejčastějším nádorovým onemocněním žen v České republice, ročně jich onemocní okolo 8000 a stále na tuto nemoc umírá téměř 2000 žen ročně.

Program akce je především zaměřen na ženy, takže nebude chybět líčení a kosmetika, nicméně asi to nejdůležitější je, že dámskou část osazenstva Bellisky naučí, jak správně na samovyšetření prsu. Nebude chybět ani kvalitní rocková muzika, o jídlo se postará Colour Sushi Lukáše Neckáře a Ňam-ňam Piaggio (oba přislíbili příspěvek z prodeje občerstvení na podporu Bellisek) a k dispozici bude i dětská zóna, aby rodiče mohli obdivovat třeba výstavu motocyklů značky Royal Enfield, která je partnerem akce. Největším tahákem bude samozřejmě již zmíněná spanilá jízda Prahou za doprovodu Policie ČR. Vstup je zdarma, na místě bude k prodeji několik charitativních předmětů, jejichž výtěžek jde přímo na konto Bellisek. Projekt může každý kdykoliv podpořit finančně libovolným příspěvkem na účtu č. 107-9424760207/0100 vedený u KB, do poznámky prosím uveďte RARE 2022.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Vintage Garage Motors

    Autorizované zastoupení motocyklů Royal Enfield pro ČR. Prodej náhradních dílů a příslušenství. !!!Pozor!!! Od 1. 6. 2020 nás naleznete na nové adrese Strančická 45, 100 00 Praha 10 - Strašnice



TOPlist