kawasaki_good_times_tour2




The Legends Rock Fest 2013 je za námi

Areál v kempu U Věže v Hořicích ztichl, diváci i rockové legendy se po dvoudenním hudebním svátku, který se konal o uplynulém víkendu, rozešli s dobrými pocity a slíbili si, že se opět sejdou. Letošní atmosféru Rock Festu si pochvaloval i hlavní organizátor Zdeněk Lhota.

Jak hodnotíte letošní ročník a jaká byla účast?
Rozhodující hodnocení dávají účastníci. Přijeli k nám tentokrát i z nejsevernější části Čech, z Českých Budějovic, od Plzně, od Ostravy. Mezi účastníky byli rodiče s dětmi i o generaci starší. Příležitost k festivalové zábavě využili jednotlivci, skupiny přátel a celé rodiny. Měli jsme tu dokonce i Japonce , Němce a Dány. Ti sem sice nepřijeli cíleně, byli tady v okolí, ale využili příležitosti, a to nás těší. Za klíčové považuji to, že sem už míří lidé i z větší dálky. Je to dobrý předpoklad pro další zatraktivnění programu. Byla tu všude přítomná pozitivní, fantastická atmosféra. Návštěvníci si pochvalovali osobitý přístup, že si přišli na svůj druh hudby a ke svému překvapení si našli i hodně nového. Kladně hodnotili celkovou organizaci, dobrou dostupnost všeho zázemí, kvalitu služeb bez front, příležitosti k celovíkendové zábavě, a to je pro nás důležité. Zatím sice nemáme spočítané, jak to dopadlo, ale určitě tu bylo víc lidí než vloni. Odhaduji až dva tisíce účastníků.
Museli jste v programu něco narychlo změnit?

Na festivalech nezřídka dochází k časovému posunu. Nám se letos podařilo dodržet program přesně tak, jak byl naplánovaný. I časově. Na minutu přesně i s přestávkami. S odstupem několika dnů hodnotím kladně i to, že v neděli, úderem 19. hodiny, bylo vše kompletně uklizeno. Kdyby již v ten čas do areálu zavítal kdokoli, kdo o festu nevěděl, nenašel by ani stopu po tom, že se daném místě něco obdobného konalo.
Kdo tentokrát získal nejvíc sympatií, kdo si odvezl Cenu diváků?
Divácká soutěž o nejlepší kapelu nebyla zdaleka jedinou soutěží. Protože akce proběhla v Hořicích, nemohlo chybět ,,rychlostní“ pojídání Hořických trubiček. Pro letošní ročník byla vyhlášena soutěž o nejhezčí Kiss makeup. Zdárnost makeupu byla úžasná. Někteří ze soutěžících, v boji o hodnotné ceny, přidali i písničku. Ale co se týká soutěže o nej kapelu, do poslední chvíle se rozhodovalo mezi třemi kapelami: Škwor, Komunál a Dymytry. Čtyřicet hlasů navíc nakonec rozhodlo o vítězi: kapele Škwor. Automaticky se tak stává ,,nominovaným“ pro další ročník, o němž rozhodli sami diváci.
Už máte představu o programu na příští rok?
Ten vzniká právě na základě námětů a názorů účastníků. Stejným způsobem k tomu přistoupíme i při přípravě třetího ročníku. Budeme se snažit, abychom přitáhli ty nejúspěšnější formace z prvních ročníků a program ještě posílili o nové kapely. Po prvních ročnících máme dobrých tipů a nových zajímavých námětu opravdu dost.
Jak jste spokojeni s místem konání, s areálem U Věže v Hořicích?
Poskytuje velmi příznivé podmínky. Navíc se oproti prvnímu ročníku podařilo vychytat nedostatky. Letos to byly jen drobnosti. I u těch teď už přesně víme, co a jak. Sousední Masarykova věž samostatnosti působí impozantně. Pro příznivce dobré hudby a zábavy se stává něco jako majákem. Bylo by příjemné se opět sejít právě tam. Teď bude záležet na vlastníkovi areálu, nakolik bude chtít pokračovat ve spolupráci.
Udržet pořádek a bezpečnost na tak velkých akcích - to je někdy poměrně problematické. Jak se vám dařilo tentokrát?
Najali jsme bezpečnostní agenturu, intenzivně jsme komunikovali s městskou i se státní policií. Nevím o tom, že by uvnitř areálu došlo k nějakým problémům. Našli se, samozřejmě, jednotlivci, kteří se snažili druhým pokazit zábavu, tomu se snad nevyhnou nikde. U nás to ochranka zvládla.
Pokračovat tedy určitě budete?
Předně bych chtěl poděkovat bez mála stovce dobrovolníku, desítkám partnerů. Většina z nich využila možnost účasti, festival si užili a dobře se bavili. Bez partnerů bychom to nezvládli. Jsme rádi, že jim to třeba i takto můžeme vrátit. Říká se, že první jeden až dva ročníky jsou natolik náročné, že to pořadatele od pokračování někdy i odradí. Jako organizátoři této akce jsme si dali na samém začátku cíl - vytvořit novou a stabilní tradici. Lidé si to užívali, byli spokojení. Kladná hodnocení zazněla od účastníků navštěvujících festivaly po celé republice, mají tedy srovnání, a to má svoji hodnotu. Na prvních ročnících jsme objevili spoustu nenahraditelných poznatků. O pokračování nepochybuji ani minutu. Není proto důvod, proč nezačít s přípravou třetího ročníku Hořického Rock Festu. Chceme udržet stabilní termín, třetí týden v červenci. Pro rok 2014 vychází na pátek 18. a sobotu 19. července. První kroky číníme již teď.

Video

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist