kawasaki_good_times_tour2




Španěl Edgar Torronteras se vrací na FMX Gladiator Games

Již za pár dní, 28. května, se všichni fanoušci, milovníci adrenalinu a freestyle motokrosu konečně dočkají! Téměř po 2leté nucené pauze se v pražské O2 aréně uskuteční 20. ročník FMX Gladiator Games a bude to oslava se vším, co k takovému výročí patří. Do Prahy zavítá i jedna z největších hvězd a legend FMX, Španěl Edgar Torronteras. Jezdec, který stál u samotného zrodu, v té době nového sportu, freestyle motokrosu a pro pořadatele FMX Gladiator Games byl jednou z hlavních motivací proč show organizovat.

Edgar Torronteras nechyběl hned na 1. ročníku FMX Gladiator Games a nebude chybět na tom jubilejním - 20. Čeští fanoušci si jej mohou pamatovat i z roku 2017, kdy nejen FMX výkony, ale i svým showmanstvím nebo beatboxovým vystoupením rozpumpoval adrenalin v pražské O2 areně. A právě tento jezdec a pomyslný zakladatel FMX sportu míří opět do Prahy.

„Mám velkou radost, že na 20. ročník přijede právě Edgar Torronteras. Není to jen symbolické, že když byl na 1. ročníku, nesmí chybět ani při jubileu. On vlastně může za to, že FMX Gladiator Games těch 20 let děláme. V roce 1999 jsme ho s Petrem Kuchařem viděli na závodech v Itálii, kde místo závodění skákal triky. Tam jsem řekl Kuchtovi, ať se vykašle na závodění a začne s FMX. A slíbil jsem, že pokud se bude FMX věnovat, uspořádám akci u nás a Edgara přivezu. A tak se v záři roku 2000 stalo. Edgar jezdí pořád skvěle. Je to stará škola, ale pořád to tam má. Je to obrovský showman, což je pro nás zásadní,“ říká Marek Rejman, organizátor FMX Gladiator Games.

Připomeňme, že 42letý Španěl Edgar Torronteras je opravdovou legendou FMX. Už před více jak 20 lety patřil mezi „pionýry“ FMX, freestylové hrdiny, kteří jako první v této disciplíně získali mezinárodní uznání a představili nový extrémní sport širší veřejnosti. Také díky Edgarovi FMX zaznamenal, zejména v Evropě, tak silný ohlas diváků. Během své dosavadní kariéry sklidil nespočet ocenění a úspěchů. Pokud zrovna nesedí na svém motocyklu, můžeme ho potkat v Barceloně jako DJe a vyznavače beat boxu.

Diváci si užijí ale i další FMX hvězdy jakými jsou Libor Podmol, Filip Podmol, Petr Pilát, Matěj Česák, František Máca, David Rinaldo, Luc Ackermann, Bruce Izzo nebo Jason Cesco. A ani tentokrát nebudou návštěvníci ochuzeni o možnost setkání s jezdci v zákulisí, a to ještě před začátkem akce, už ve 14:30.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist