kawasaki_good_times_tour2




Reportáž: Prague Harley Days 2017

Jaké byly letošní pražské slavnosti americké značky H-D? Pátek ve znamení deště a divokých zápasů, sobota nádherné počasí se spanilou jízdou na Staroměstské náměstí, odpoledne výlet na Konopiště a koncerty. Podívejte se s námi, co všechno účastníci sledovali a zažili na vlastní kůži.

Kapitoly článku

Přestože je víkendová akce na pražském výstavišti zaměřená na jedinou značku, návštěvností už se může poměřovat s jarními motocyklovými výstavami. Celkem se na Prague Harley Days za pátek a sobotu vystřídalo 17200 návštěvníků a motorek tu bylo ještě podstatně víc – jen sobotní spanilé jízdy se zúčastnilo 1500 strojů Harley-Davidson z Čech i blízkých evropských států a celkový počet motorek, které projely branou výstaviště, se blížil ke třem tisícům.

V pátek vše začalo ještě za deště, kdy na vodě mohli stuntrideři Janis Rozitis z Litvy a Maciek DOPP z Polska předvést jen malou část svého umění a triků. I přesto byly některé kousky na relativně těžkých strojích H-D na hranici fyzikálních zákonů a ukázaly, že tyhle mašiny dokážou cokoli, je to jen o umění jezdce. Ostatní části programu jako mytí motocyklů nebo bikerské hry pak organizátoři rozumně odložili na slunečnou sobotu.

Jestli vás na výstavách nebaví prodejní stánky s výbavou, tak na Prague Harley Days je to trochu jinak. Doplňky na H-D, výfuky, airbagové vesty, interkomy, navigace… organizátorům se podařilo shromáždit hodně zajímavou nabídku věcí. Potěšila i kavárna, kde vám kafe naservírují v stylových bikerských hrníčkách.

Páteční večer pak přišly „bitky“, které jsem zmínil v názvu článku. Galavečer zápasů Muay Thai boxu předvedly divokou zábavu, ve které se opakovala známá jména šampionů jako Luky Fuky. Zrovna tento sport k americké značce docela pěkně ladí, těžko si představit lepší shodu. Večerní koncert pak patřil zajímavé rodinné kapele The Cell s kytarou, harmonikou a malým bubeníkem.

Sobota přinesla pěkné počasí na zkušební demo jízdy na nejnovějších modelech H-D. U kamionu HD Demo Truck se stály fronty na poslední volná místečka, aby pak v 10 hodin najednou výstaviště úplně osiřelo. Pod vedením Karen Davidson, vnučky zakladatele značky celá obří kolona čítající před 1500 motorek vyrazila na spanilou jízdu sobotní Prahou. Kolona vyrazila po desáté hodině dopoledne a okruh jezdcům zabral zhruba hodinu a půl. Letos poprvé se spanilé jízdy zúčastnily i historické motocykly.

Kdo zůstal na výstavišti, měl čas si konečně v klidu a bez lidí prohlédnout výstavu více než stovky historických motocyklů a přestaveb v Průmyslovém paláci. Krásné stavby rozdělené do několika kategorií pak soutěžily v designérské soutěži. Zájem ale přitahovala poslední expozice, kde se českému zastoupení podařilo přivézt a ukázat nové Softaily i Touringy v modelové řadě 2018, které byly teprve před několika dny oficiálně představeny. A zvláště nový Fat Bob se líbil.

Odpolední program zahájily Bikerské hry 2017 v celé řadě jezdeckých disciplín, ale na řadu přišly i mechanické dovednosti. Výherci odpoledního výletu zase vyrazili na vyjížďku na zámek Konopiště.

Večer přišla řada na rockové koncerty. Česká kapela Slapdash ve stylu rockability a americký Modern Earl s nářezem southern rocku to slušně rozpumpovaly a ve stanech byly bary v obležení. A jako na každé pořádné akci tu byla jedna perlička pro návštěvníky - losování o Harely-Davidson grátis na rok. Šťastný výherce Radek Toman si tak odvezl bílé H-D, na kterém stráví příští sezónu.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):


TOPlist