kawasaki_good_times_tour2




Projekt „Učme se přežít“ – Sosnová

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
msedlin (0) napsal 25.07.2012 v 08:09

to OndraCB: pokud chceš změnit systém, tak budeš asi muset do politiky, nebo zorganizovat revoluci. Na fóru motorkářů se to rozhodně nevyřeší .
Organizátorům fandím a doufám, že se mi povede nějaké další akce zúčastnit

berry111 (57) napsal 16.07.2012 v 18:23

To máš pravdu, tohle tedy opravdu nevyřešíme.
Čus

OndraCB (101) napsal 15.07.2012 v 21:48

To bylo POMĚRNĚ přece hrazeno bohužel stejně! Nepamatuji se ovšem, že bych nějakou školu, nebo zdravotnické zařízení navštívil. To je o čem mluvím. Vždyť já si ani nemám možnost udělat zdravotní pojištění, jen mám POVINNOST platit zdravotní daň přes VZP! Hold nejsme Švýcaři... Opravdu si nerozumíme a spolu to nevyřešíme. Čau.

berry111 (57) napsal 15.07.2012 v 19:45

OndraCB: "Každého středně příjmového motorkáře, co se takové akce jednou ročně zúčastní (v poměrné částce obyvatele ČR), to stojí minimálně 200.000,- Kč ročně a to prostě není ZADARMO."

Takže jestli to chápu správně, tak veškeré daně, které jsi za loňský rok zaplatil, šly do téhle akce. Školství, zdravotnictví... to bylo hrazený jiným způsobem?

OndraCB (101) napsal 13.07.2012 v 23:25

Řešíme ,,jen,, to, že měsíc co měsíc jsme okradeni na všech daních, odvodech, poplatcích, pokutách atd. o 70% své mzdy a není možnost mít nad těmito penězi jakoukoli moc. Nedělalo by mi problém za takový kurz zaplatit třeba 3000,- za den, ale za předpokladu, že mých čtvrt mega (za rok) mi zůstane v mé kapse. To že si někdo dělá živnost (jakoukoliv) z mojich peněz, aniž bych se jí jakožto spotřebitel dobrovolně a aktivně zúčastnil, je prostě nemorální, z principu. Jednoduše je pro mne socialistické přerozdělování zlo a kdokoliv se na něj napojí, je pro mne opovrženíhodný. Každého středně příjmového motorkáře, co se takové akce jednou ročně zúčastní (v poměrné částce obyvatele ČR), to stojí minimálně 200.000,- Kč ročně a to prostě není ZADARMO. Opět opakuji, jen ideologický spor, o potřebě vychovávat ke správné technice jízdy a bezpečnostních pravidel na silnici přece nic nemám. Je smutné, že si dospělí lidé nedovedou spočítat vejplatu a životní náklady. Víc nemám, co bych k tomu dodal...

kostis1 (51) napsal 13.07.2012 v 22:19

Asi se tam zajedu taky kouknout,třeba bych přestal pořád padat...

berry111 (57) napsal 13.07.2012 v 16:36

OndraCB a txvs: Nerozumím tomu, co tu řešíte. Ztrácení peněz na cestě berňák - EU úředníci - ministerstvo - krajský úřad - městský úřad - příjemce dotace? Rozdělování peněz v EU? To je fakt asi kousek vedle, nebo ne? Vždyť je přeci super, že tyhle prachy dokázal někdo směrovat právě sem! A to, že se velká část (našich) vybraných peněz touhle komplikovanou cestou ztratí asi nevyřešíme tady a vyčítat to pořadatelům téhle akce je fakt mimo.
Psal jsem, že pro účastníky byla akce grátis, což pochopitelně znamená, že nemuseli na místě platit, a ne o tom, že instruktoři jsou dobrovolníci a dělají to zadarmo. To jsou přeci dvě rozdílný věci!
Máte to chlapáci nějaký pomotaný...

čus Martin Hakl

txvs (22) napsal 12.07.2012 v 20:13

Souhlasím s OndrouCB, akce určitě záslužná ale dotace a hlavně ty z EU jsou v principu zločin. Uvědomte si, kolik peněz z daní se ztratí na cestě berňák - EU úředníci - ČR ministerstvo - krajský úřad - městský úřad - příjemce dotace. Všude jsou placení úředníci, přiležitost ke korupci a klientelismu, k tomu často nutnost splnit pravidla, která akci prodražují atd. atd. Pak je celá EU tam co je. Nicméně jsem rád, že peníze šly do této akce, mohly skončit utracené za nějaký naprostý nesmysl (např. zaplacením nějaké skvělé statistiky, na jejímž základě by další evropský byrokrat vymyslel další vylepšení již tak skvělých zákonů a vyhlášek či norem...). Bylo by ale chybou mlčet o tom, že tento způsob financování je prostě špatný a jen se poklepávat po ramenou.

_marklar (0) napsal 12.07.2012 v 14:52

Jelikož jsem se účastnil téhož termínu (dokonce taktéž ve skupině C), tak můžu se vším souhlasit. Člověku ten jediný den sice moc nedá, ale donutí ho víc přemýšlet nad tím, co vlastně dělá a jak by se to dělat mělo.
Další fotky z akce:
//zachrannytymliberec.cz/30-06-kurz-bezpecne-jizdy-v-sosnove/

OndraCB (101) napsal 12.07.2012 v 10:38

Ahoj. Já kdybych na Vašem webu našel otevřený doznání jak fungujete a nástin účetnictví (jak už začíná být alespoň u ,,slušnějších,, pachatelů dobra z erárních peněz standardem) tak bych ani neměl potřebu rejpat. Je to muj postoj z hlediska objektivisty. Jestli byl výdaj 30000,- na instruktora za den, tak to prostě není zadarmo. To slovo ZADARMO je to co mně naštvalo. Zadarmo dělaj DOBROVOLNÍCI a náklady nechť platí sponzor, nebo účastník. Nic osobního, jen ideologický spor...

33mazzy (3) napsal 11.07.2012 v 23:19

Tak i já rád přinesu trošku do mlýna. V prvé řadě chci poděkovat všem co se na tomto projektu podílejí a připravují jej.
Poděkovat chci trenérům, kteří na těchto kurzech stráví ve všelijakých podmínkách vždy minimálně celý den a obětavě se starají o každého účastníka kurzu a zvlášť chci poděkovat Libereckému kraji za pořádání těchto akcí a jejich financování!
Kurz, by měl každému účastníkovi ukázat, jak je (životně) důležité, připravovat se a trénovat ovládání motocyklu. Kdo si přizná, že toho moc neumí, zpozorní , možná zpomalí, ale byl by „magor“ kdyby letěl stejně jako před tím (kurzem)!
To je cíl tohoto kurzu. Přimět každého přemýšlet a neblbnout na silnici.
Nabízíme i individuální kurzy, které jsou intenzivní, ale na ně nemůže úplně každý, protože ty se platí! Tam musí každý vytáhnout bankovky a zaplatit ze svého. 6 hodin za 1500,- Kč
A odpověď ONDROVI CB.
Vždy více jak 20 účastníků ve třech skupinách (celkem přes 60 účastníků).
Na každou skupinu min. 3 instruktoři. Pro každého z účastníků občerstvení , celodenní výuka kombinovaná s jízdami na autodromu, základy první pomoci, připravený náhradní program atd. a to vše zadarmo!!!
Může to zachránit třeba jen jeden jediný lidský život a nestojí to víc jak 1500,- Kč na každého účastníka. Když vidím, jak namachrovaný pětadvacátník neumí motorku ubrzdit ani z padesátky, ale zkouší lítat 200 – vidím, že děláme sakra správnou věc!
Myslíš, že je lépe nedělat nic a jen házet špínu?
Zvláštní poděkování pak patří jmenovitě panu Martinovi Seppovi, Honzovi Polákovi, Jaroslavu Řehákovi a Mirkovi Kláskovi
Za STOP NEHODÁM o.s.
Vladimír Mašek

Jujing (10) napsal 11.07.2012 v 20:13

Byl jsem na tyhle akci asi před měsícem. Myslím si že je to dobrý nápada ale jak sami instruktoři přiznaly za den nám toho moc nedají a je to spíš takovej návod na to jak si to zkoušet pak někde sám na letišti. Jelikož už na mašině jezdím nějakej pátek tak osobně si myslím že mi to dalo celkem málo respektive čekal sem víc. Ale dost mě těšilo že aspon u mně ve skupině byli dobře přes půlku všechno mladý kluci do 20 let a je vidět že se na ty mašině nechtěj zabít a do takovýhle akce jdou ;) Jinak musím souhlasit atmosféra super celý den sem se tam bavil a závěrečná půl hodinka na okruhu v ostrým tempu teda podle toho jak má kdo náladu mně dost bavila :)

Tomas75 (-3) napsal 11.07.2012 v 17:47

Skoda že není k teto akci i připojené nějaké video . O této akci jsem nevedel anebo jsem to nejak nezaregistroval . Byli jsme tedkom s partii na motorkách v Madarsku a manevrovaní na moto bych určitě přivítal , protože prodejci co stali u silnice a prodavali melouny tak je začali po nas házet zřejmně z důvodů že jsme nezastavili a nekoupili jsme si je

OndraCB (101) napsal 11.07.2012 v 13:24

Akce financovaný z krádeží (daní), si platíme setsakra dráž... Zajímal by mne rozpočet takové akce a poměrné náklady na jednoho návštěvníka.
Dobrý skutek dlážděný zločinem, přestává býti dobrým skutkem.

Lostoros (20) napsal 11.07.2012 v 10:37

Nějakej ten rok už mám na motorkách odježděno,ale když předloni kámošovo synátor dostal k řidičáku a motorce tuhle akci,tak jsem neváhal a byť tehdy ještě za peníze jsem si vyzkoušel spoustu věcí na který v běžném provozu není nějak čas,nebo si prostě nevzpomenu.A konkrétně zmiňované brždění...myslíš že to víc nejde,ale po několikátém opakování...no to se může hodit.Doporučuju všem,nejenom nováčkům.Pohodová atmosféra,dobrý instruktoři a navíc zadarmiko...



TOPlist