Premiérové Prague Harley Days 2014 stylově zakončily léto

Pražské holešovické výstaviště ožilo v pátek 29. a v sobotu 30. srpna velkolepou událostí. Konal se zde vůbec první ročník Prague Harley Days. Kromě milovníků a majitelů legendárních amerických motocyklů tato akce přilákala i širokou veřejnost. Nešlo totiž o typický sraz motorkářů, ale o multižánrovou kulturně-společenskou událost, jejíž nadupaný program nabídl řadu atrakcí i pro rodiny s dětmi.

Kapitoly článku

K vidění byla třicítka historických harleyů i novinka stáje Dream Cars, Lamborghini Huracán, rovněž také dech beroucí kaskadérská show, jízdy obratnosti nebo galavečer thajského boxu Muay Thai. Proběhla i volba Miss Prague Harley Days. Děti se vyřádily ve family zóně, kterou pro ně připravila známá hračkářská firma Mattel. Naživo zahrály kapely The Cell, Blackies, Wilder, Sweet Pain, Arakain a vyvrcholením byl koncert skupiny Tublatanka. Třešničkou na dortu se pak stala spanilá jízda Prahou, kdy městem projelo 1458 motocyklů Harley-Davidson. Prague Harley Days 2014 přivítaly v průběhu posledního prázdninového víkendu téměř 10 tisíc návštěvníků!
„Díky bohatému multižánrovému programu si poslední prázdninový víkend v motorkářském duchu užili opravdu všichni návštěvníci akce,“ říká organizátor pilotního ročníku a šéf Harley-Davidson Praha, Jaroslav Vavřina. „Myslím, že se nám podařilo přesvědčit širokou veřejnost o tom, že i setkání motorkářů může být událostí, na které si to „své“ najde opravdu celá rodina a baví se všichni,“ doplňuje ho Martin Heřmanský, Country Manager Harley-Davidson pro region CEE, který také stojí za inovativním formátem pražských Harley Days.
Spanilá jízda
V sobotu 30. 8. projelo Prahou 1458 motorkářů na strojích Harley-Davidson. Vyjížděli v 11 hodin z holešovického výstaviště. Spanilá jízda právem poutala pohledy kolemjdoucích, jednalo se o unikátní podívanou. Motocyklistům navíc požehnal katolický farář Zbigniew Czendlik.
Výstava motorek
Po oba dny byla v areálu pražského výstaviště k vidění výstava třicítka motocyklů Harley-Davidson, kde kromě historických skvostů upoutaly také současné modely. V premiéře byly také představeny novinky modelového roku 2015 projektu Rushmore a Harley-Davidson Street 750. Současné modely reprezentoval též H-D Experience Demo Truck, jehož 23 modelů si mohli návštěvníci vyzkoušet v praxi.
Galavečer thajského boxu Muay Thai
Páteční večer patřil zápasům v thajském boxu, kdy se v ringu utkali elitní thai boxeři. V hlavním zápase zvítězil Lukáš Dvořák nad Ivem Zedníčkem a získal tak titul Mistra České republiky Muay Thai.
Koncert kapely Arakain
Metalová kapela Arakain vystoupila v pátek ve 22 hodin a zpestřila tak večerní program této unikátní akce. Zazněly jak osvědčené a léty prověřené hity, tak novinky z posledního alba Adrenalinum, které vyšlo letos na jaře.
Miss Prague Harley Days
Sobotní večer vyvrcholil volbou Miss Prague Harley Days, když porota z 11 finalistek vybrala trojici nejkrásnějších žen. Ty si odnesly spoustu hodnotných cen stejně jako internetová Miss Prague Harley Days.
Mattel family zóna
Zábavu si užily i děti, ve speciální family zóně, kterou přichystala známá hračkářská firma Mattel. Stejně jako Harley-Davidson pochází z Ameriky, přesto se jednalo o velmi netradiční spojení, které ale fungovalo skvěle: propojení světa dospělých a dětí zajistilo zábavu celé rodině. Děti soutěžily o parádní hračky a bavily se aktivitami, které pro ně Mattel připravil. Kluci si zazávodili s autíčky Hot Wheels na adrenalinové autodráze a vyzkoušeli si novinkovou řadu superrychlých šipek BOOMco, holčičky zase potěšily panenky z řady Ever After High a Monster High a také premiéra nového Barbie songu, který nazpívala mladá talentovaná zpěvačka Markéta Konvičková a uvedla ho oblíbená herečka Markéta Hrubešová.
Příští rok opět!
Harley-Davidson spojuje lidi už 111 let. A pražské Harley Days 2014 byly přesvědčivým důkazem, že nejde o bezobsažný reklamní slogan, ale o skutečnou filozofii této legendární americké značky. A teď už jen zbývá těšit se na Prague Harley Days 2015, které pravděpodobně proběhnou o týden později – první víkend v září a de facto tak připomenou prázdninovou atmosféru.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist