kawasaki_good_times_tour2




Přehlídka luxusu

Je tomu již týden, ale stále mám před očima ty krásně nablýskané, velkoobjemové stroje a v uších mi zní každé slovo našich debat, které proběhly na srazu Těžká vozba v krásném prostředí sluncem zalitých Beskyd v obci Bílá – Mezivodí.

Na vyhlášený sraz Těžká vozba, určený pouze pro šestiválce, triky a motocykly s objemem motoru nad 1500 cm3, který pořádá můj dlouholetý kamarád Sváťa Mechel, mezi kamarády řečený Rebel a se kterým se znám už z dob našeho mototuristického soutěžení, se chystám už dlouho. Konečně na 11. ročník, se ale toto oboustranné přání, opravdu plní.
Již v telefonátu jsem naznačil, že přijedu na skvělém motocyklu, který se mezi těmi jejich exkluzívními kousky, bude zajisté vyjímat. A byla to pravda. Směr Rožnov pod Radhoštěm totiž v pátek vyrážím na bílé Yamaze XT 660, zapůjčené od novopacké firmy K2. Jednoválec mezi šestiválcovými obry – to je fakt k nepřehlédnutí. A to nemluvím o přenádherném triku Tatra s mohutným osmiválcem na zádi.
Chatky v areálu hotelu Ondrášův dvůr, jsou zaplněny stejně, jako malebné prostředí před hotelem. Zde stojí všechny ty chromem a airbrushem vymazlené Goldwingy, Valkyrie, triky ale i další stroje s patřičným objemem motoru. Prostě Těžká vozba, jak se patří. Sobota dopoledne nějaké ty soutěže pro pobavení a hurá na vyjížďku.
To mají okolo stojící hned na co koukat. Tyhle stroje se jen tak nevidí a tentokrát navíc v nezvyklém počtu. Hlavní skupinu naší početné kolony tvoří členové Valkyrie Riders Clubu a jelikož se těch akcí sešlo tento víkend nějak více, chybí tu zástupci ze sousedních států. Sváťa alias Rebel, zná svůj kraj do poslední cestičky, a tak nás do cílového místa vyjížďky, vede nádhernými místy, které si v sedlech všichni náležitě užívají.
Zatímco účastníci srazu obdivovali bohaté sbírky Technického muzea Tatra v Kopřivnici a poslouchali každé slovo historie znalého průvodce, parkoviště bylo obsypáno místními i přespolními. Ti obdivovali a fotografovali se u zaparkovaných jednostopých krasavců, nad kterými se rozplývali úžasem.
Tombola, ukrytá v krabičkách na dně bazénu s hodnotnými cenami, byla jen pro toho, kdo byl ochoten se potopit do studené vody. Někteří se ani nezabývali odkládáním svršků. Promítání jednoho bláznivého cestovatele, vystřídala noční diskotéka a program se pomalu chýlil ke svému konci. Rebelius Maximus může být spokojen. Má za sebou další sraz, ze kterého odjížděli v neděli ráno, všichni maximálně spokojeni. A ani ten chladivý deštík, jim náladu nezkazil. V ten moment jsem byl ale štasten, že mám pod sebou enduro. Já těm chlapům to leštění fakt nezávidím!

Informace o redaktorovi

Jarda Šíma - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):


TOPlist