kawasaki_good_times_tour2




Prague Harley Days, desítka ve velkém stylu

Obrovský motorkářský festival a účastí 30 000 návštěvníků a 4000 motocyklů během 3 dní, to byl desátý ročník Prague Harley Days. Na akci jsem se přišel podívat v sobotu dopoledne, době největšího návalu, a nestačil jsem zírat.

Skoro dva tisíce vystavovatelů, organizátorů a dobrovolníků předvedlo obrovskou show pod širým nebem a díky spojení s akcí Burgerfest bylo na venkovních plochách holešovického výstaviště pořádně plno. Tisíce zaparkovaných motorek, samozřejmě s převažujícím emblémem H-D na nádrži, stovky expozic, pódií a doprovodných show. Tak tohle byla akce, která podle mého názoru může směle konkurovat jarním motocyklovým výstavám! Počasí organizátorům přálo a umístění venku pod širým nebem znamenalo, že kromě front na burgery byla většina akcí bez tlačenice.

Součástí tradice byla i sobotní spanilá jízda historickým centrem Prahy, které se zúčastnilo přesně 800 motocyklů. Ty na chvíli ucpaly Václavské náměstí a chvíli počkaly na překvapení v podobě seskoku parašutistů před sochu Václava s padáky ve vzoru trikolóry. Velká poklona organizátorům, tohle zařídit a vyběhat všechna povolení musela být neskutečná práce.

V aviatickém duchu se neslo i oficiální zahájení Prague Harley Days, v jehož závěru nad Výstavištěm v nízké letové hladině přeletěl historický Beech C45H Expeditor z roku 1942.

Na letecké téma navázali „letci“ na motorkách, kteří na připraveném skoku předvedli kompletní sestavy všech freestyle triků včetně salt a hromadných skoků. Sledovat tohle nebezpečné umění Petra “Pilníka” Piláta, Brice Izzo nebo Zdeňka Fuska s perfektně připraveným hamburgerem ze stánků Burgerfestu byla super relaxace.

Hned vedle expozice postapokalyptické vesničky POST-APO CONVOY a prezentace bojových strojů armády ČR úřadoval i 13násobný dakarský jezdec David Pabiška, který předvedl exhibici na motocyklu Harley-Davidson Pan America na rozbahněné ploše.

K vidění byla ale i výstava motocyklů, motocyklové přestavby v rámci soutěže Custom Bike Show, večerní koncerty, například rockové zpěvačky Sabiny Křovákové nebo revivaly slavných kapel jako je Metallica či Motörhead.

Samozřejmostí už je Demo Truck s bezplatnými organizovanými vyjížďkami na testovacích strojích, které pod vedením zkušených kapitánů (a kapitánek) vyrážely každou hodinu směrem na Trojský most a zatáčky nad Prahou.

10. ročník Prague Harley Days, navíc v podobě, jaké se nám ho podařilo udělat, je splněný sen! Už samotný předprodej vstupenek trochu naznačoval, že by se ta desítka mohla vydařit, musím ale říct, že samotná akce, od rekordní návštěvnosti, ve kterou jsme si při prvním ročníku ani netroufli doufat, přes celkový průběh, atmosféru i první ohlasy lidí, předčila naše očekávání. Velký dík všem, kteří dorazili a užili si mejdan s námi a zvlášť těm, co jsou s námi celých těch 10 let. Díky, že nám dokazujete, že naše práce má smysl a že i přes mnohdy nemalé překážky, se kterými jsme se museli poprat, má cenu tlačit event dál a dál. Teď si dáme trochu oraz a vrhneme se na přípravy 11. ročníku, ať se na stejném místě sejdeme zase za rok, první zářijový víkend 2023. Jsem rád, že do té naší druhé desítky vstupujeme jako event evropského významu a světového formátu. Takže ještě jednou velký dík všem,” říká organizátor Jaroslav Vavřina.

Celá akce už si vybudovala solidní pověst, takže na ploše nechyběly stovky strojů z Německa, Polska, Velké Británie, Rakouska, Ukrajiny, Itálie, Francie, Kypru ale i USA, Mexika. Víkend ve znamení Harley-Davidson, zvuku motorů, naleštěných strojů, adrenalinu, hudby, zábavy pro celou rodinu, dobrého jídla a pití, dokonalého počasí a jedinečné atmosféry stál po všech stránkách za to!

Za zmínku stojí i účast prezidentského kandidáta, pana generála Petra Pavla, který je celý život vášnivým motorkářem a absolvoval spanilou jízdu Prahou na H-D Sportsteru 1200.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist