kawasaki_good_times_tour2




Pozvánka na Distinguished Gentleman's Ride

V neděli 24. září si na celém světě přes třicet tisíc jezdců nalepí symbolický knírek na světlomet svého café raceru, bobberu nebo scrambleru... zkrátka jednoho z výjimečných „oldschool“ klasických motocyklů a vyrazí na jízdu městem. Krátká charitativní jízda ve všech větších světových městech má za cíl zvýšit povědomí o rizicích rakoviny prostaty a pomocí sbírky získat finanční prostředky na výzkum a léčení této choroby, ale také podpořit programy na prevenci sebevražd.

Distinguished Gentleman's Ride – Jízda elegantních gentlemanů vznikla v roce 2012 v australském Sydney a na začátku byl snímek herce Dona Drapera z televizního seriálu Mad Men, kde sedí pečlivě upravený a v obleku na motocyklu. Z toho vznikla myšlenka spojit dvě „pánské“ záležitosti, to jest lásku k upraveným motocyklů a zdravotní problémy s prostatou ve vyšším věku, v charitativní akci. Úspěch a popularita této akce stále roste a vloni, tedy 2016, se jízdy zúčastnilo skoro 56 tisíc lidí v celkem 500 městech.

Na letošní jízdu už je registrováno přes 70 tisíc jezdců v 600 městech a cílem je celosvětově vybrat 5 milionů dolarů. Pokud máte v garáži nějaký výjimečný motocykl, vytáhněte ten nejlepší společenský oblek, nechte narůst delší vousy a zaregistrujte se na některou ze společných vyjížděk na adrese www.gentlemansride.com. Zúčastnit se ale můžete také nepřímo, stačí navštívit web celé akce a vybrat si vám sympatického jezdce nebo vašeho kamaráda účastníka a podpořit jej libovolnou finanční částkou.

V ČR jsou zatím připraveny Ride v celkem pěti městech dne 24.9.2017:

  • Praha - 10:00 - Vítkova 20/9, Karlín
  • Plzeň - 12:00 v restauraci Point na Boleveckém rybníku
  • Olomouc - 13:00 - Triumph Olomouc Andělská, Nové Sady
  • České Budějovice - 10:00 - Kavárna Lanna, Jiráskovo nábř.
  • Třebíč - 13:00 - Parkoviště před Rimoto, Spojovací ul.
Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist