kawasaki_good_times_tour2




Policie zve motorkáře na sérii společných akcí

Kluby motoristických novinářů a motoristických publicistů pořádají pravidelná setkání s plk. Ing. Tomášem Lerchem, ředitelem Služby dopravní policie. Na posledním setkání hovořil Lerch o probíhající akci policie určené motorkářům „Začněme spolu aneb kolama dolů“.

Jako prevenci před dopravními nehodami, kde je hlavní příčina nevyježděnost, nezvládnutí stroje nebo nepřiměřená rychlost, jsme na začátek sezóny připravili projekt, který se koná postupně na devíti místech v České republice. Místa srazů jsou zveřejněna na našich stránkách, kde jsou také kompletní informace. Začínat se bude asi osmdesátikilometrovou společnou vyjížďkou pod dohledem policie, samozřejmě podle pravidel, s doprovodem a se vším, co s takovou akcí souvisí.

Termíny akcí:

  • 5. května 2018 parkoviště Deštné v Orlických horách,  S-DRIVE Hradec Králové
  • 8. května 2018 parkoviště Tesco, Třinec, STEEL RING Třinec
  • 12. května 2018 Děčín – Maxičky, AUTODROM Most
  • 19. května 2018 letiště Komárovice, A. MUSIL Jihlava - Hosov
  • 26. května 2018 - již obsazeno, parkoviště Katastrálního úřadu v Mělníku, AUTODROM Sosnová u ČL
    16. června 2018 - již obsazeno, parkoviště Globus, Brno - Ivanovice, AUTOMOTODROM Brno
  • 17. června 2018 parkoviště kovohutě Mníšek pod Brdy, MAX CARS+ Příbram

Pojede se zajímavými trasami a vyjížďky budou končit na jednom z devíti polygonů v České republice, kde bude od dvanácti hodin připraven zhruba tří až čtyřhodinový program. Chceme tím podporovat motorkáře, aby sami absolvovali kurzy bezpečné jízdy a aby bylo pro ně normální si před sezónou takový kurz střihnout a rozjezdit se někde mimo komunikaci. Náš policejní mototým, který čítá asi 350 motorkářů, projde v průběhu měsíce dubna a května školením. Chceme jít příkladem a k tomu samému chceme přimět i veřejnost.

Zároveň budeme v rámci akcí propagovat některé prvky bezpečnosti. Někdy v průběhu května by nám měly být dodány airbagové vesty, takže i tento prvek budeme chtít propagovat.

"V současné době se motorkáři přihlašují prostřednictvím našeho webového formuláře. Každá jízda je limitovaná 200 motorkáři, abychom mohli vše zvládnout. Nicméně od dvanácti bude polygon otevřený komukoliv, kdo se přijede podívat. Kdo s námi pojede jízdu, obdrží od nás reflexní šle, abychom podporovali viditelnost motorkářů. Chceme ukázat, že i mezi námi jsou normální motorkáři a že to bude příjemný den, kdy se projedeme, pokecáme si o motorkách a zároveň u toho bude i něco o bezpečnosti,” řekl na setkání Tomáš Lerch.

Info o akci a registrace:

http://www.policie.cz/clanek/zacneme-spolu-aneb-kolama-dolu.aspx

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):


TOPlist