kawasaki_good_times_tour2




Motoemotion zve na Festival 2016

Emoce. Kreativita. Umění. Harmonie. Přátelství. Pět slov, která vystihují Motoemotion. Jejich podstatu si přejeme potkat a zároveň ji nabídnout všem, kteří přijedou první červnový víkend do Dubé.

Co je Motoemotion
Můžeme tomu říkat motorkářský sraz, ale to nám tak úplně nesedí, takže pro nás je to festival. Letos se koná třetím rokem a bude jiný, než předchozí dva ročníky. Během těch vykrystalizovalo jeho zaměření na tři základní body:

* Retro scéna
V České republice je přehršle motorkářských srazů, ale jen velmi málo akcí, kde by se setkali stavitelé a jezdci z retro custom scény. Všichni ti, kteří milují café racery, scramblery, braty, bobbery a další stroje odkazující na minulost, mají jedno společné, vášeň. A ta když se setká na jednom místě v jednom rozhovoru, vzniká něco nezapomenutelného. Měli jsme to štěstí u několika takových momentů být a viděli jsme ty malé kluky se zářícíma očima ukryté v těch pánech stavitelích. Chceme to znovu a ve větším. Proto jsme vyrazili na cestu kolem republiky a potkali se se všemi lidmi z této scény, které známe, abychom jim vysvětlili náš záměr a pozvali je na Motoemotion. Přijedou dobří lidé a přivezou krásné motorky.
Podařilo se nám spojit také s jednotlivými dovozci motocyklů a domluvit s nimi, aby přivezli retro motorky ze své nabídky. Návštěvníci tak budou možnost porovnávat tyto motorky napříč značkami a to nejen při prohlížení, ale také během testovacích jízd.

* Motocykl a umění
O tom, že motorka může být krásná věc přesahující pozici dopravního prostředku, jsme přesvědčeni. A jelikož si myslíme, že i motorkář (nebo chcete-li motocyklista) může být víc, než hlučné opilé stvoření, nebo po sportovním výkonu toužící střelec, rádi bychom to vše spojili a ukázali lidem z venku. Těm, kteří o motorkách nic nevědí. Těm, kteří se motorkářů bojí. Těm, kteří zatím neměli šanci je poznat.
Takže uděláme z motorek umění a přivedeme umění k motorkám. Součástí kempu Nedamov je krásná stará stodola a z té uděláme galerii. Viděli jsme tento nápad na několika akcích v zahraničí
a zalíbila se nám myšlenka ukázat krásné stroje vystavené jako sochy. Tak, aby kolem nich bylo dost místa, aby bylo možné si je v klidu prohlédnout ze všech stran a v prostředí, které bude dotvářet atmosféru. K motorkám pak přidáme další artefakty a kusy umění, aby byla galerie kompletní. Podařilo se nám sehnat zajímavé kousky motorek včetně jedné opravdu výjimečné – Nimbus 4 Tomáše Turnera (TMT Tachov), která v roce 2014 získala zlatou medaili v kategorii Retro Modified na Mistrovství světa customů AMD.
Umění ale vnímáme také z dalších stran a naším záměrem je ho propojit s motorkami. Během víkendu tak bude možné v Nedamově vidět ruční řemeslné práce z dalších odvětví, v letním kině si pustíme zajímavé filmy a stranou nezůstane samozřejmě také hudba. Ovšem trochu jinak, než je na české srazové scéně zvykem, bigbeat nečekejte. Pro zajímavou atmosféru jsme oslovili hudebníky z Duo Deši, kteří v pátek večer ukážou, že hudba může mít velmi odlišnou tvář, než jakou jsme zvyklí denně vnímat kolem sebe. V sobotu večer pak poplyne v rytmu reggae a ska s novoborskou kapelou Cháska. Zároveň přivezeme zajímavé hudební nástroje a zveme všechny návštěvníky, aby vzali ty své. Určitě si zahrajeme a bude to otevřené všem.

* Rodina by neměla stát stranou
Na loňském ročníku se nám odehrála věc, která nás zaujala – objevily se děti. Nejen příchozí z Dubé, ale také motorkářské rodiny. Bylo úžasné pozorovat, jak to může fungovat, když chlapi nenechají rodiny doma, ale vezmou je sebou a ukazují jim svůj milovaný svět motorek. Když jsme pak objížděli jednotlivé členy custom scény, narazili jsme na častý povzdech: „Jezdím na akce rád, ale ono toho je přes léto tolik a já bych taky chtěl být s rodinou.“ V ten moment nás trklo, že to spojíme. Proč by rodiny měly zůstávat doma? Ať si je všichni vezmou s sebou. Proto zveme všechny.
Je nám samozřejmě jasné, že jen prohlížením motorek se děti a ženy celý víkend nezabaví a myslíme na ně. Připravili jsme tedy zajímavý program, kde budou moct děti i celé rodiny zapojit svoji kreativitu, užít si společné zapálení do tvorby. Vždyť budeme slavit Den dětí!

Co je Nedamov
Naše hledání skončilo, našli jsme dokonalý prostor a loňský ročník Motoemotion to potvrdil. Na okraji města Dubá ležícího nedaleko Máchova jezera je umístěn kemp Nedamov. V krásném prostředí
u Černého rybníka, který zároveň slouží místním jako koupání, vybudovalo samo město moderní kemp s chatkami i možností stanování. Součástí kempu je také letní kino a občerstvení, které doplníme vlastním od šéfkuchařky Martiny z pojízdné kuchyně Citroen HY.
Jak jsme zmínili, ubytování na místě je možné jak v chatkách, tak pod stanem, to je na každém. Ubytování si každý z účastníků řeší individuálně se správou kempu (www.autokemp-duba-nedamov.cz).

Důležité je samozřejmě také okolí kempu, protože motorkáři přeci rádi jezdí. Připraveno budeme mít několik tras, na které se budou moc vydat a to jak sami, tak s doprovodem zkušeného průvodce. Nepůjde jen o samotné ježdění, ale zastavíme se na zajímavých místech, kterých je Máchův kraj plný.

Kdo jsme
Motoemotion je komunita, rozhodně nejde jen o pár jedinců. Jejím zakladatelem je dlouholetý motorkář Vláďa Časár se svou rodinou. Tomu před lety začalo vadit, že až na pár světlých výjimek je česká srazová scéna stále stejná a on tím pádem nemá akci, na kterou by chtěl vyrazit. Během těch let přičichl k retro scéně, pořídil si staré dvouventilové BMW, které se mu momentálně přestavuje na scramblera, a začal jezdit po různých akcích po Evropě, kde sbírá inspiraci, kterou pak se svou neutuchající energií a podporou přátel a rodiny přetváří v Motoemotion.
Společníka Vláďovi dělá už nějakou dobu redaktor časopisu Motohouse Honza Somerauer známý jako „Somik“. Toho retro scéna pohltila už před lety a aktivně se věnuje jak jejímu popisu ve zmiňovaném časopisu (rozhovory s mnoha osobnostmi světové custom scény, popisy přestaveb, reportáže z akcí, testy retro motorek, atd.), tak její tvorbě. Se svým kamarádem Víťou Žemličkou založili značku Truc věnující se přestavbám motorek a také pořádání akcí pro scrambler komunitu.

Tým pak nedávno doplnila třetí důležitá osoba, kterou je Vlaďka Feyrerová z Motorcycle Design Praha. Ta přinesla své neuvěřitelné umělecké cítění a stojí nejen za novým logem Motoemotion
a další grafikou, která tuto akci doprovází, ale bude také chystat onu zmiňovanou galerii. Práce s prostorem a s motorkami, je to, co ji naplňuje, takže věříme ve skvělý výsledek.
Ve třech lidech by se to samozřejmě nedalo zvládnout a tak jsme vděčni za pomoc našich rodin a přátel, kteří už neodmyslitelně patří ke komunitě Motoemotion. Všechny je jmenovat nebudeme, oni jsou si naší vděčnosti vědomí.
Nešlo by to bez pomoci partnerů, těch obchodních. Tím hlavním se pro letošek stala společnost Recall, kterou motorkářský svět zná jako dovozce značky Interphone, ale také třeba kamer Nilox nebo chytrých zámků iClose. Mezi další partnery pak patří město Dubá, český výrobce stylového oblečení Rusty Pistons, výrobce stavebního systému Europanel, dovozce a prodejce karavanů Hykro, Motomuzeum Sezemice, výrobce prostředků pro ošetření motoru Metaltec nebo mistři statických a pohyblivých obrázků, studio VHS.


info@motoemotion.cz
Vláďa: 602 583 773

Videopozvánka

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):


TOPlist