kawasaki_good_times_tour2




Moto Test Camp 2020 na začátku června: Testování pro veřejnost s desítkami motorek různých značek

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Metric (12) napsal 08.06.2020 v 11:11

Vďaka za akciu, ale v konečnom dôsledku asi prvý a posledný. Mať možnosť zajazdiť si na strojoch, na ktorých si obvykle nezajazdím, je pekná, na rozhodnutie a výber, čo si chcem kúpiť, je to nedostačujúce. Zľava vyše 7 000 (ak odrátam poplatok) je dobrá, ale nepriplatili by ste si 7 tyčiek za motorku, ktorá vám sedí miesto mačky vo vreci?

Veľmi predvídavé rozhodnutie spravili dealeri Hondy a Indianu, ktorí doviezli viacero AT, respektíve FTR 1200, oba modely sa točili, kým ostatné, hlavne cruisery, skôr postávali na place. Indian ma moc nezaujíma, dealeri Hondy (Vels a Elegance) pre mňa veľmi prekvapivo Afriku Twin (ne-AS) v testovacích flotilách nemajú a jediná možnosť je buďto takto alebo AT Test Days, ktoré Honda organizuje tento týždeň. Pravdepodobne si väčšina ľudí vyberá impulzne a tých pár ľudí, čo nad výberom uvažujú, si to proste musí zvážiť. Takže dobre, že sa dá aspoň krátky test.

Dealer (ak sa dobre pamätám, bola to jedna firma) Guzzi, Aprilky a Agusty sa zbalil predčasne, asi o väčšinu ich modelov nebol záujem, bohužiaľ ten, čo som si chcel vyskúšať a nerezervoval (V85TT), bol asi jediný, čo sa točil permanentne. Možno sa nejak dohodli, rezervácie poprekladali a vykašľali sa na to.

Triumph... Tiger, ktorý som testoval, mával nastaviteľnú sedačku o 2 cm hore-dolu, na starých modeloch prehodenie trvalo asi 30 sekúnd so vším všudy. Keďže nový Tiger je menší, so sedačkou v dolnej polohe som sa nevmestil, dealer ju prehodiť nechcel, pretože to vraj zaberie veľa času a nestihli by ju prehodiť nazad načas pre ďaľšieho testera. Ak kontaktujem Cartec (títo boli z Olomouca), určite sa s nimi bude dať dohodnúť - takže čo sa týka Triumphu, ani som nemusel chodiť.

Posledná motorka, čo som testoval, bol Versys, čo sa týka Kawasaki, nemôžem im nič vyčítať. Dokonca pritiahli aj svoj kamión. Kawasaki má ale aj testovacie dni, kde si môžete väčšinu motoriek vyskúšať zdarma, len po zložení zálohy. U iných výrobcov obvykle stoja do pár stoviek. Takže ak mi na testovanie stačí tých 30-40 minút, obehám testovacie dni a budem to mať otestované za menej.

Ak som náročnejší, veľa dealerov ponúka za podobnú sumu (hoci napr. BMW je o niečo drahšie) možnosť prenajať si motorku na celý deň s obvyklým limitom 300 km, čiže cca 5 - 6 hodín jazdy. Áno, testovanie 3 motoriek ma bude stáť trojnásobok, ale čas na testovanie bude šesťnásobný. Čo je aj cesta, ktorou som sa rozhodol vybrať, nová moto stojí státisíce, zaplatiť 2-3% navyše, aby som mal motorku, ktorá mi naozaj pasuje, neznie ako zlý obchod. Takže táto akcia mi príde trochu zbytočná.

Na záver, napriek všetkému, musím poďakovať cateringu za ich obetavosť pri a po búrke a dúfam, že to nebude nič vážne. Fakt klobúk dolu.

Aldamore73 (5) napsal 06.06.2020 v 17:44

Výborná akce, dnes jsem byl nadmíru spokojen. Jen chybí tak 700.000kc hned bych si vybral dva kousky

Kafoholik (12) napsal 06.06.2020 v 17:01

pěkné svezení dnes... Fajn akce

Mahler (3) napsal 02.06.2020 v 18:20

Díky všem za tyhle super akce ! V hlavě mám stále to slintání nad prospekty po roce 1990, kdy byla většina motorek cenově naprosto nedostupná. Někdo to vyřešil nesmyslnou půjčkou se 2 ručiteli. Vozil se sem neuvěřitelný šrot ! O kvalitní výbavě jsme si mohli nechat jenom zdát.
Každá takováto akce musí stát spousta času i peněz !
Všem co tady jenom kritizují bych chtěl položit otázku kolik toho oni udělali, kde pro druhé a hlavně zadarmo !
Prodej nových motorek oproti západu je stále žalostný a podnikání v tomto oboru není jednoduché kór v této době.
Mám rád tu atmosféru všech těchto podobných akci, pohodové lidí, kde si můžeme pokecat o všem kolem motorek, pojezdit a udelat si svůj názor na určitou značku či model.
Já už si díky těmto akcím koupil 2motorku, kdy jsem věděl do čeho jdu a vyhnul se zklamání, když jsem kupoval většinu motorek na slepo !
Ještě jednou díky všem ?

Metric (12) napsal 28.05.2020 v 10:13

Ono s tými predajcami to závisí od značky. Musím vyzdvihnúť Ducati a Yamahu, ktorí umožňujú prenajať si motorku na celý víkend - čo je u cestovných motoriek často nevyhnutnosť, za všetky spomeniem predošlé verzie malého GS a Africy Twin, keď si až po dni jazdenia si človek potvrdí, že ich sedlá sú naozaj nepohodlné - a, pokiaľ viem, i BMW je ochotné požičať motorku na dlhšiu testovaciu jazdu (i keď neviem, či celý deň) plus v Pardubiciach BMWčka prenajíma Barth, takže v prípade núdze to ide aj takto.

Naopak ma trochu prekvapila iná značka, ktorú som nepriamo spomínal vyššie, chcel som si vyskúšať jedno z najpredávanejších cendúr Európy a v testovacích flotilách ho ani jeden z dvoch dealerov v Brne nemal - jediná možnosť sú ich akcie (kde sa jazdí vo vláčiku) alebo práve Moto test camp. Bohužiaľ aj tam je ten čas na testovanie nízky.

Možno som dosť náročný, veľa (podľa mňa väčšina) ľudí má prakticky vybraté, než začne skúšať, ja sa rozhodujem medzi 7 modelmi, na druhej strane ako tu už niekto písal, stoja aj viac než 400 000, ak si priplatím 8 000 za všetky testovacie jazdy, zdá sa to veľa - ale z druhého pohľadu je to okolo 2%.

Jediné, čo je mi trochu ľúto, je malý výber strojov - z tých 7, čo si chcem vyskúšať, majú 2. Aj to, že jazdy trvajú cca 40 minút, je trocha mrzuté, ale mnoho ľudí jazdí len do Jedovníc k zábradliu a potom domov, takže to asi má zmysel. Určite sa dá v niektorých prípadoch povedať, že mi motorka nesadne, už po prvom posadení, takže to nie je úplne márne. Aspoň budem vedieť, či má vôbec zmysel chodiť k dealerovi. (I keď v prípade Tigra pôjdem k dealerovi tak či tak, lebo chcem skúsiť aj Stroma a v Brne má Cartec Triumph i Suzuki.

JKLM (3) napsal 27.05.2020 v 09:29

Už mám tři stroje vybrané a další volné zkusím taky, snad vyjde počasí a pak to bude den s velkým D. Super nápad a díky za organizaci celé akce, určitě to nebylo a nebude jednoduché.
Jinak není pravda, že prodejci nedovolí testovací jízdy zdarma. Možností je hafo, jen nebýt líný si zjistit a se domluvit. Za všechny chválím a třikrát jsem využil Triumph Praha, vůbec už nemluvím o akcích typu Motoroute, Euro Bike Fest atd., kde můžeš jezdit prakticky furt. Ani kauce tam není třeba, jinde sice ano, ale kauci s poplatkem si snad už nikdo neplete. A že když dostanu motorku s plnou nádrží na půl dne, mám ji vrátit zase s plnou nádrží, to taky asi nebude poplatek !

Kappeli (6) napsal 26.05.2020 v 18:45

už se těším na neděli na 3x Kawa,tak se snad rozhodnu kterou

jirizelva (9) napsal 25.05.2020 v 20:41

V ČR je to bohužel nastaveno tak, že dealeři ti ani neumožní udělat testovací jízdu zdarma. Pak udělají akci za 2500Kč a lidi, jak vrabci, jim zobou z ruky a plácají rukama jak lachtani. Čest vyjímkám- třeba Kawasaki kamion. Pak chtějí, aby sis koupil mašinu za 400 000Kč bez jediného projetí. Proto si dost lidí kupuje mašiny venku- jiný přístup.

Aldamore73 (5) napsal 25.05.2020 v 16:45+1

Myslím že to není špatnej nápad, včera 12:15 jsem si vybral v klidu tři mašiny a 6.6. si udělám pěknou sobotu.

Kafoholik (12) napsal 25.05.2020 v 13:22

já se registruju, je to super. Svezení na více konkurentech po stejné trase za stejných podmínek i nálady, to se hned tak nepovede.
Drahanská je výborná lokalita na takovou akci. Projedu si Afriku, V85 a Dorso. Škoda že chybí Suzuki a Yamaha, no co už, třeba jindy.
Akorát aby nepršelo...

Zedsdead (293) napsal 24.05.2020 v 22:27-1+1

2500??
Snaha je chvalihodna, ale je to cele nesmysl. Sorry.
Tak zaprve: kdyz vybiram motorku, potrebuji alespon 2-3 hodiny a 100 km najet. Idealne zatacky, takze pojedu z Prahy ven. Chci zastavit, v klidu si moto prohlednout, ukazat motorku treba i manzelce/partnerce.
Za druhe: za demo nebudu platit! Nejsem tu pro srandu ale kupuji od prodejce drahou vec! A ty dema se pak stejne prodaji.
Za treti: nechci zkouset 3 motorky v jednom dni. To chce cas na straveni pocitu a popremysleni.

Existuje znacka, kt. tohle vsechno chape: BMW ?

Tdicko (32) napsal 22.05.2020 v 11:54

Nápad super, ale myslim si, že to bude prvý a posledný ročník. Držím palce.

NETOPÝR-67 (2) napsal 22.05.2020 v 11:08+2

super nápad a držím palce ať vše dobře dopadne a doufám že to nebude ojedinělá akce, ale naopak .
Já osobně jsem nažhavenej na Indiana a doufám že se i zadaří, ale tohle je fakt pro spoustu lidí super akce. Vše na jednom místě atd.
Jak říkám držím palce a snad na příští akci .

PEPEE01 (345) napsal 22.05.2020 v 09:14+1

To je výborný nápad!! Moc vám fandim a doufám, ze se vám to bude rentovat a opravdu z toho bude tradice. Jen to vstupné si myslím je nízké. Dva a pul litru dá dneska člověk za půjčení dobré moto na den. A tady se může clovek povozit na kde čem. Sam teď novou motorku neshanim, ale za ty prachy bych klidne přijel i tak, udělat si hezky celodenní vylet a zkusit si stroje, na kterých se nikdy jinak nesvezu.

6464 (6) napsal 21.05.2020 v 21:25+1

Hodně dobrý nápad, držím Vám pěsti ať vše vyjde. A co "naše" JAWA?

Frankie (725) napsal 21.05.2020 v 16:32

dejdar1 (0) napsal 21.05.2020 v 14:17

? super



TOPlist