kawasaki_good_times_tour2




Moto Guzzi Open House první víkend v září

Pro kované guzzisty je tohle zbytečná informace, oni přeci vědí, že tahle akce, kterou bychom místo poněkud zavádějícího slovíčka „sraz“ nazvali spíše „přátelským setkáním“, probíhá v italské továrně v tomto termínu každoročně. Pokud ale se světem orla z Mandella zatím jen tak laškujete, tady nejlépe pochopíte, o čem tyhle motocykly jsou. Na co se tedy můžete těšit?

Nejdříve trocha suchých čísel, aby bylo opravdu všechno jasné. Moto Guzzi Open House začíná v Mandellu del Lario odpoledne v pátek 6. a končí v neděli 8. září. Každoročně tady bývá dost narváno – 15 tisíc lidí předloni, 30 tisíc loni a pro letošek se očekává další překonání rekordu. Proč? Protože Moto Guzzi začala prodávat své cenduro V85 TT, které, jak jistě dobře víte, má i naše redakce na dlouhodobý test, a zájem o tuhle motorku je obrovský. Kde jinde si ho vyzkoušet než právě v místě jeho vzniku?

Právě testování, a to nejen „pětaosmdesátky“, je nedílnou součástí každého ročníku. Na silničkách kolem Mandella si budete moci otestovat stroje z celé palety Moto Guzzi, ať už půjde o různé verze V7 III, vé-devítky Bobber a Roamer až po majestátní čtrnáctistovky řady California včetně nezaměnitelné MGX-21.

Testovací jízdy ale samozřejmě budou jen jedním z mnoha bodů programu. O jídle, pití a hudbě snad ani psát nemusíme, to se rozumí samo sebou. Prostě jedna velká párty. Co určitě nesmíte minout, je prohlídka továrny včetně legendárního větrného tunelu a návštěva úchvatného továrního muzea s více než 150 historickými exempláři. Víme, o čem mluvíme, sami jsme tam byli při testování vé-sedmiček. Nahlédnout budete moci i do oficiálního archivu. Bude toho ještě víc, program se stále tvoří a najdete ho na oficiálních stránkách výrobce. Ještě připomínáme, že je dobré si s sebou vzít o nějaké to euro navíc, v příjemné značkové prodejně určitě najdete nějaké to tričko či hrníček, bez něhož nebudete moci odjet…

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist