kawasaki_good_times_tour2




Melechovský okruh 2018 už tento víkend

Už jen pár dní zbývá do startu Melechovského okruhu, tradičního srazu českých, československých a od loňska navíc i východoněmeckých motorek. Třetí srpnový víkend se Ledeč nad Sázavou zahalí do modrobílého oblaku dvoutaktního kouře. Vrcholem srazu je, jako vždy, sobotní zábavný závod Posázavím kolem bájné hory Melechov. Motorkáři.cz jsou už od roku 2010 mediálním partnerem této akce.

I letošní Melecháč se ponese v duchu války gangů, tentokrát už počtvrté. "Opět se těšíme na všemožné gangy, tlupy a bandy různě vymóděných motorkářů a jejich strojů. Fantazii se meze nekladou," zve příznivce tuzemských a východoněmeckých strojů do Ledče nad Sázavou pořadatel Petr Soukup. Hlavním bodem srazu je totiž sobotní závod, na jehož trasu plnou zábavných, zapeklitých i vtipných úkolů vyrazí posádky vždy po pěti, jako motogang.

"Letošní ročník je výjimečný v tom, že slavíme 100. výročí vzniku samostatného československého státu," připomínají organizátoři. "Naše připomenutí bude tím, že označíme naše motocykly vlaječkou České republiky. Takže prosíme, abyste své motocykly takto na cestu k nám vyzdobili, případně byli přpraveni si vlaječku nainstalovat u nás." A Petr Soukup dodává: "Po loňské úspěšné zkušenosti s přáteli s východoněmeckými motocykly jsme zařadili tyto majitele trvale do našeho portfolia účastníků a pevně věříme, že se mezi námi budou opět cítit jako doma!"

Brány areálu se otevřou už ve čtvrtek 16.8., kdy budou probíhat poslední přípravy spojené s realizací srazu, ale čas se najde i na večerní přátelské posezení, jelikož není tajemstvím, že hlavní pořadatel slaví v těchto dnech narozeniny. Větší nápor účastníků se dle organizátorů očekává v pátek 17.8. A Petr Soukup láká: "Páteční podvečer se nechá v Ledči trávit několika způsoby. Buď u nás v areálu s partou notoricky známých přátel při promítání fotek a videí z předchozích MO. Dále se dá vymyslet romantická procházka večerními uličkami Ledče či malá organizovaná projížďka po okolí."

To nejdůležitější nastane v sobotu 18.8.2018:

08:00 otevření areálu
08:00 - 11:15 prezence účastníků
11:15 - 12:00 organizační příprava závodu
12:00 - 15:30 Melechovský okruh

Závod bude odstartován z areálu MO. Motogangy vyjedou určenými směry na Melechovský okruh. Na trase závodu budou plnit více či méně složité úkoly spojené se zručností v ovládání motocyklu, technickými a historickými znalostmi a v neposlední řadě si vyzkouší odolnost své psychické vůle. Někteří z Vás si sáhnou na dno!

Po vyhlášení výsledků a rozdání odměn za umístění následuje tradiční podvečerní vyjížďka a po ní večerní zábava s hudbou.POZOR! Zásadní změnou je pro letošní ročník změna stanoviště, které se v rámci Ledče posunulo o pár stovek metrů. Tradiční areál letního stadionu u řeky prochází rekonstrukcí, a tak pro letošek najdeme azyl v areálu Na Rašovci, u motokrosového areálu za železničním nádražím. Pro podrobnější informace a mapky areálu viz http://www.melechovskyokruh.cz/mapy/ 

Reportáž z loňského Melecháče. Další informace najdete na www.melechovskyokruh.cz

Pořadatel: Petr Soukup, tel. 737 301 831

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
PESO přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist