KTM Klub Ride vol. 3

Minulou sobotu se už podruhé v letošním roce mohli sejít příznivci oranžových motorek na svém klubovém setkání, které pro ně Flash Xtreme Team uspořádal v areálu Motorland Bělá pod Bezdězem.

Kapitoly článku

Po loňské bělské premiéře a letošní hořické prvomájové oslavě to byla další povedená akce téhle partičky, seskupené kolem Flash Teamu, tedy mladoboleslavského prodejce motocyklů KTM. Ta už od pátku připravovala vše potřebné k tomu, aby sobotní program srazu KTM Klub Ride s pořadovým číslem 3 bez problémů “odsejpal.”
V sobotu se vše podstatné odehrávalo na třech parádních okruzích. Kdo měl krosku nebo enduro, mohl se vydovádět jednak na přilehlé motokrosové trati, kterážto je tvořena pískovým podkladem a na níž vydatně trénují i naši nejlepší motokrosaři, včetně Michala Kadlečka, Jiřího Čepeláka nebo Petra Bartoše. Kdo si myslí, že to na offroadové motorce už v pohodě zvládá, ať se vydá do Bělé a tamní písek mu ukáže, zač je toho loket. Mně na ní stačila čtyři kola na EXC 250 k tomu, abych poznal, že se musím ještě móóóc učit. Kdo se raději motá ve výjezdech mezi stromy, pro toho byla v nedalekém lesíku připravená endurová trať, která byla o něco přívětivější, nežli hardcore motokrosový okruh a pro jistotu bylo možné některé obtížnější úseky ještě objet lehčí variantou, sjízdnou i pro cestovní endura nebo motárdy. Pro ty ale byl připraven hlavně asfaltový okruh, který vedl jednak po příjezdových cestách k bývalému tankodromu a také byl vyznačen pneumatikami na asfaltovém parkovišti. Tady se asfalťáci fakt vyřádili, ale kdo si myslel, že je tenhle okruh jenom pro motárdy, ten se spletl. Hlavně dva pacienti na litrových Adventurech tady předváděli neuvěřitelné kousky, brzdné i akcelerační drifty, jízdu po zadním, až motárdisti bledli závistí – chlapi, neblázněte, tyhle mašiny jsou stavěný na cestování!
Po krátké odpolední rozpravě došlo na další část programu, tedy na závody. O nejlepší umístění se bojovalo na všech třech tratích, motokrosaři se rvali s pískem, enduristé kličkovali mezi stromy a motárdisté driftovali na asfaltu. Protože na sraz přijelo také hejno quadistů, rozdali si to mezi sebou i oni, jak motokros, tak enduro i supermoto.
Kdo neměl “předepsanou” motorku, tedy kačenu nebo husara, mohl jezdit pochopitelně také. Nikdo nikoho nevyhazoval, sraz je otevřen i pilotům jiných motorek, ale aby si i oni mohli vyzkoušet to pravé ořechové, byly pro ně připraveny KáTéeMky LC8 Adventure, LC8 SM-T, LC8 Superduke, motokrosová 250 SX-F a dvoutaktní edurácká pila 250 EXC. Odpoledne se postupně chýlilo k závěru a řady srazařů postupně řídly (sešlo se 67 motorkářů a další stovka diváků – slušný) a málokdo odjížděl nespokojen. Pro příště bude ještě zpracováno na večerním programu, bude se lépe hasit žízeň a snad bude i nějaká kultura :-). A kdy bude příště? Další akce je plánovaná na jaro 2010, pro lepší informovanost radši sledujte klubové stránky, nebo ještě lepší bude, když se v klubu přímo zaregistrujete. Nejenže vám potom neuniknou žádné informace o připravovaných aktivitách a novinkách z oranžového světa, ale také se budete moci podílet a ovlivňovat činnost klubu a jím pořádaných kratochvílí. Z celé akce je připravované video, Michal Maroši jezdil s kamerou na zádech a točil vše podstatné pro ty kteří chyběli, nebo pro ty, kteří si atmosféru srazu ještě jednou rádi vychutnají v zimních měsících. Video bude k vidění nejen na klubových stránkách, kde si budete moci objednat i DVD, ale budete ho moci shlédnout i na našem serveru Motorkari.cz
Na závěr patří poděkování těm, kteří se podíleli na téhle skvělé akci, tedy Flash Teamu, Motorlandu Bělá, Motorexu, Cetelemu, Goldfrenu a taky Svatému Petru za skvělé počasí.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist