kawasaki_good_times_tour2




Jízda Distinguished Gentleman’s Ride letos proběhla sólově

Letošek rozhodně není šťastným rokem pro hromadné akce, odrazilo se to i pravidelné zářijové charitativní Jízdě Opravdových Gentlemanů. Velká akce s dlouholetou tradicí, která od roku 2012 shromáždila v přepočtu již přes 630 milionů korun, se letos jela sólo – každý sám za sebe.

Stejně jako jsou přestavěné motorky převážně záležitostí kluků a pánů, také charitativní sbírka a akce Distinguished Gentleman's Ride shromažďuje prostředky na výzkum a léčení pánských chorob – prevenci rakoviny prostaty a hlavně prevenci mužských sebevražd. Právě sebevraždy jsou v dnešní složité době hodně důležité téma – vlastní rukou svůj život každoročně ukončí téměř milion lidí, většinou mužů (čtyřikrát větší poměr vůči ženám). Jen pro srovnání, podle dosavadních statistik to vypadá, že v roce 2020 zemře více lidí na následky sebevraždy, než kolik jich zemře s nějakým (větším či menším) přispěním choroby covid19.

Letos se organizátoři kvůli složité situaci s hromadnými akcemi rozhodli dát jízdě DRG „sólový“ charakter (fotogalerii z loňského hromadného ročníku najdete zde). O víkendu 26-28. září tak jezdci s výjimečnými klasickými motocykly v retro stylu vyrazili každý sám na svoji jízdu, aby mezi sebou i přáteli vybrali příspěvek na výzkum a léčení. Samozřejmostí byl i letos sváteční oblek ve stylu pravého anglického gentlemana a poznávacím znamením černý knírek nalepený na předním světlometu motocyklu. To vše po vzoru prvního ročníku v australském Sydney, kde všechno odstartoval plakát herce Dona Drapera z televizního seriálu Mad Men, jak sedí pečlivě upravený a v obleku na motocyklu.

Vloni už na celém světě na akci vyjelo skoro 80 tisíc jezdců, letos to asi bude podstatně méně. Přesto se i letos vybralo přes dva a půl milionu dolarů, kdy nejúspěšnější sbírku zatím uspořádal Joseph Mancinelli z Ontaria s celkovou částkou přes 1,1 milionu korun. Pokud by i vás toto téma zaujalo, pak vězte, že letos není doba pro uspořádání sbírkové jízdy omezená a ještě tento týden se můžete zaregistrovat na webu www.gentlemansride.com, zaplatit alespoň základní příspěvek na dobrou věc a vyrazit do města. A nezapomeňte pak nahrát fotku!

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):


TOPlist