kawasaki_good_times_tour2




Indian představí o víkendu v Brně unikátní expozici závodních speciálů

Už tento víkend, tedy 29. a 30.6., se na brněnském výstavišti koná velmi zajímavá akce pro milovníky historie motosportu. Brno Revival – festival rychlosti mezi pavilony. Velkolepá přehlídka závodních motocyklů a automobilů, která nemá v České republice obdoby a na které můžete vidět v akci unikáty, které znáte pouze z knížek, nebo z internetu.

Jedním z partnerů akce Brno Revival je i Indian Motorcycle Česká republika, který pro fanoušky legendárních rudých strojů z U.S.A. připravil malé překvapení v podobě historicky prvního setkání, resp. expozice závodních speciálů značky Indian Motorcycle v ČR.

„Neskutečné se stalo realitou a do České republiky i na Slovensko přišla první série tak dlouho očekávaných sporťáků FTR 1200. Na jejich promo jsme hledali vhodnou akci a volba jasně padla na Brno Revival. Ovšem nechtěli jsme milovníkům amerických motocyklů ukázat pouze současnost, ale především historii toho, odkud pramení závodní a sportovní ambice značky Indian“, uvedl k připravované akci Ondřej Hrůza, brand manager značky Indian Motorcycle. „Dali jsme si tedy nelehký úkol – připravit expozici závodních speciálů Indian v zemi, kde tyto stroje prakticky nejsou, nebo se o nich moc neví. Přes sběratele z Indian Motocycle Clubu CZ jsme se nakonec dostali k unikátům ze soukromých sbírek, které takhle pohromadě ještě nikdy nikdo neviděl a netuším, zda se to ještě někdy někomu povede dát dohromady", dodal ještě Ondřej Hrůza.

V expozici se objeví zástupci všech kategorií, které značka Indian Motorcycle (resp. Indian Motocycle) produkovala v první polovině 20. století. Největším lákadlem budou určitě světové unikáty. Jednoválcový Board track racer 500 OHV z roku 1914, Indian 500 OHV Daytona po legendárním závodníkovi Jaroslavu Tichém, či Indian Daytona 1000, na které závodila další česká legenda, Václav Chlad.

Expozici bude umístěna v uvnitř pavilonu A a chybět samozřejmě nebude ani to slibované FTR 1200 S ve verzi Race Replica.

 

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist