Honda Fest 2013 aneb 3 dny v Sedle

Pokaždé když mi do mailu přijde pozvánka na Honda Fest, nevím na co se mám těšit víc. Jestli na tři dny bezstarostného ježdění po parádních silnicích, nebo na partu skvělých lidí, která k téhle akci neodmyslitelně patří, a vytváří její nezaměnitelnou atmosféru. Ani po letošním ročníku v tom nemám o moc víc jasno, ale jisté je, že bez jednoho či druhého by to prostě nebylo ono.

Kapitoly článku

Zatímco základna zůstala stejně jako minulý rok v hotelu Červenohorské sedlo, parta se zas o něco rozrostla - pořadatelé přivítali celkem 140 účastníků. Přestože akce je otevřená všem majitelům motorek Honda, na trase byly nejčastěji k vidění Crosstourery, Varadera, Afriky a Transalpy, i když ani GoldWing nebyl úplnou výjimkou, a cestu absolvoval dokonce i jeden stopětadvacítkový skútr s dvoučlennou posádkou. Kromě továrních modelů se objevily i různě upravené Hondy, jako například snížený Dominator v motardové úpravě.
Oblast Jeseníků a sousedních Orlických hor je doslova protkaná zajímavými motorkářskými úseky a tak nebylo těžké naplánovat další tři pěkné trasy, které se z větší části lišily od těch loňských. Samotný výjezd k hotelu Červenohorské sedlo - a hlavně ze směru od Jeseníku - by se v hitparádě silnic umístil určitě hodně vysoko, ale i zapadlé okresky kolem polských hranic nebo v okolí Štítů mají motorkářskému národu co nabídnout.  Malebný kraj je navíc hustě posetý turistickými atrakcemi, takže i dvousetkilometrová dávka bohatě vydá na celý den. Navštívit všechny doporučené zastávky na prvních dvou letošních trasách snad ani nebylo časově možné, až teprve ta sobotní byla trochu volnější.
A kdo po návratu na základnu pořád neměl ježdění dost, mohl využít přítomnosti testovacích model, a vyzkoušet si třeba novou Hondu F6B, CB1100 nebo některou z řady pětistovek, Ve flotile předváděček nechyběl ani Crosstourer a Crossrunner, a pár zájemců vyzkoušelo i stopětadvacítkové skútry a nástupce Hondy Monkey - MSX125. Kromě motorek se  zkoušely také přilby Shark a interkomy Interphone.
Hotel Červenohorské sedlo má nejenom strategicky výhodnou polohu, ale i skvělé kuchaře, takže postaráno bylo také o kulinářské zážitky. Večery pak zpestřila muzika, orientální tanečnice nebo kapitán s truhlou plnou dárků, a věřím, že nikomu se po třech dnech v Sedle domů nechtělo. Pořadatelům i sponzorům za to patří velký dík, a myslím že nejsem sám, kdo už se těší na další ročník.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):


TOPlist