kawasaki_good_times_tour2




BMW Motorrad Days konečně budou

Tohle už by mělo klapnout. „Kulaté“ výročí největšího světového srazu motocyklů BMW značka dva roky po sobě musela kvůli covidové pandemii zrušit, teď však je situace příznivější a do nového ročníku zbývají necelé tři měsíce. Ovšem pozor, už nejezděte do Ga-Pa, mění se destinace!

To, že se výroční BMW Motorrad Days přesunou do Berlína, plánovali organizátoři už pro rok 2021, takže kdo se v záležitostech modrobílé značky trochu orientuje, ani by už do Garmisch-Partenkirchenu nejel. Bude to určitě zajímavá změna, přesunout se po 18 letech (první ročník proběhl v rakouském Seefeldu, pak už jen Ga-Pa) z krásného horského střediska se spoustou možností alpských výletů do metropole Německa. Ovšem proč ne, když se evropské oslavy půlkulatého výročí H-D mohly konat v Praze na Výstavišti… „Věříme, že Berlín je pro BMW Motorrad Days ideálním místem. Jako mezinárodní město nabízející bohaté kulturní vyžití, širokou škálu výletů po okolí a jedinečný životní styl má hlavní město Německa vše, co je potřeba k tomu, aby bylo setkání BMW Motorrad Days ještě rozmanitější a atraktivnější,“ říká Dr. Markus Schramm, šéf BMW Motorrad. A je tady samozřejmě důležitý fakt, že v Berlíně se motocykly BMW vyrábějí již od roku 1969.

Program by měl být podobný jako dříve. Nové stroje, veteráni, testovací jízdy, silniční i endurové výlety po Braniborsku, offroadové testování, kaskadéři, trialisté, freestyle motokros, to je taková ta aktivní zábava. Potom nebudou chybět různí prodejci příslušenství a doplňků, v kině na vás čekají cestopisné dokumenty a přednášky, potkáte se s hvězdami superbikového týmu BMW. A samozřejmě že tvůrci využijí to nejdůležitější v Berlíně, poprvé se v rámci BMW Motorrad Days budete moci podívat na to, jak se motocykly s vrtulí ve znaku ve čtvrti Spandau vyrábějí.

A to nejdůležitější, tedy kdy a kde přesně? BMW Motorrad Days 2022 se uskuteční o víkendu od 2. do 3. července v Letní zahradě na berlínském výstavišti, den před nimi na stejném místě proběhne festival Pure & Crafted, který pořádá taktéž bavorská značka. Vstupenky už můžete sehnat v předprodeji, a to buď zvlášť sobotu (10 eur) a neděli (5 eur), nebo víkendovou za 12 eur. Děti a mládež do 15 let mají vstup zdarma.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist