kawasaki_good_times_tour2




BMW Motorrad Days 2017: GaPa již po sedmnácté

Již každoročně se konající BMW dny proběhly na začátku července. Na úpatí hory Hausberg se sjeli motorkáři z dvaceti zemí a šesti kontinentů. Na největší sraz německých motocyklů zavítalo opět přes 40 000 návštěvníků.

Jižní Bavorsko se opět na tři dny zahalilo do modrobílé košile a nenechalo nikoho na pochybách, že Němci mají vždy všechno zmáknutý. Nacpat desítky tisíc lidí do malebného prostředí, nemá ve světě asi konkurenci. Letošní sraz se začal zaplňovat v pátek po sedmnácté hodině, to byl ještě čas si všechny vystavené kousky v klidu prohlédnout. Na vyhrazeném místě pro stany jste za 12 Euro mohli lenošit po celou dobu akce. Hotel se opět sháněl hůř a již zhruba měsíc před začátkem akce byla většina přilehlých ubytovacích kapacit zamluvena. Vstup na sraz BMW Motorrad days je zdarma a stan si můžete na místě vypůjčit za 25 Eur.

I letos bylo možno si k projížďce půjčit několik strojů, zejména pak modely R NineT, které teď frčí. Dobře udělal ten, kdo si projížďku zamluvil po internetu již dopředu. Veškeré informace byly i na webu, kde BMW pravidelně uveřejňuje informace ohledně veškerého dění na GaPa. Ve skupince s instruktory jste si pak mohli projet okolní trať, která jednoduše neměla chybu. Rovněž nechyběla offroadová trať, neboli Enduro park, na kterém jste si mohli vyzkoušet německé stroje.

K vidění bylo mimo klasickou stunt show i pár BMW strojů již v nových barvách pro rok 2018. Výrobce představil i nový TFT displej, který je možný spárovat s telefonem. Dále tu bylo na sto vystavovatelů různých úpravců, prodejců příslušenství a dalších stánků souvisejících s motorkami a značkou BMW.

V neposlední řadě je pak tento sraz o všudypřítomném pivu po tuplácích a o půlce kuřete k obědu. Bavorská kuchyně nabídla ale i výborné vepřové, čerstvě upečené preclíky, ale přišli si na chuť i ti co jí o něco zdravěji. Studené mísy, talíře se zeleninou, sýrem a krůtí šunkou, zkrátka všechno a pro všechny. K zakoupení bylo možno i oblečení a výstroj BMW z nejnovější kolekce a spousta lidí nakoupila i nějaký ten skladový kousek ze starší modelové řady za zvýhodněnou cenu.

Příští rok si na BMW Motorrad Days 2018 zamluvte v práci dovolenou 6. – 8. července, opravdu to stojí za to. Mrkněte na video, to vydá za tisíc slov.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
krystof-k přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Související firma


TOPlist