kawasaki_good_times_tour2




Auto moto párty 14. ročník

Poslední dobou, je prakticky každý víkend narvaný k prasknutí několika akcemi v celé naší republice a každý si může vybrat co mu je vhod. Někdo se rozjel třeba na akci 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích, vzal si reflexní vestu a podpořil i Reflexní víkend v ČR, jiný zůstal „u komína“ a přišel se podívat na 14. ročník Auto moto párty v Plané a udělal dobře.

Akce probíhala na letišti Kříženec u Plané a program byl opravdu nabitý. 
Sotva jste zaparkovali, už se na vás valila zábava ze všech stran. Zajímavá auta, motorky, v dálce řvoucí BVP, vrtulník letící nad hlavou, a další a další.
K vidění tu byl Globus Smrti – Tato show byla u nás k vidění v historii naposledy před 31 lety. Je to železná koule o průměru 6 metrů, a uvnitř se tenkrát proháněli dva jezdci. Od té doby se nikdo neodvážil tuto šílenost znovu zrealizovat. Až tento rok, kdy to jsou dnes dokonce 3 až 4 jezdci, co tady proti sobě jezdí. 

Mezi další akce jako Stuntriding na motorkách, sprinty aut i motorek, ukázka formule, která i neplánovaně havarovala, jízda po zadním s pasažéry a další.

Asi největší nával byl u stojánky vrtulníku Robinson R-44, protože už před dvanáctou byly beznadějně obsazeny všechny lety. Ani se nedivím, vždyť proletět se vrtulníkem, to se každému hned nepodaří. A počasí celkem přálo, přehnaly se "jen" 3 bouřky.
Co teprve Destruction derby kdy se mezi sebou proháněly auta, lítaly kusy nárazníků a blatníků a jeden druhého se snažil zničit a zastavit. A jezdilo se opravdu do úplného konce, až se valil dým z motoru a z auta se stal nepojízdný vrak. 

Jako další atrakcí byla jízda v pásovém BVP-1, kdy se vozidlo řítilo po louce plnou rychlostí vpřed a hned na to otočka o 180°. Vozidlo bylo celý den stále plně obsazeno a lítalo z jedné strany letiště na druhou. 
Na konci dne 14. ročníku Auto moto párty nám BVP-1 předvedlo, co zbyde z aut po přejetí tímto několikatunovým vozidlem.

Informace o redaktorovi

Jakub Janata - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):


TOPlist