bmw_r1300gs_cartec




Elektrika RM 250

  • 0

    5.4.2016 od krooky

    Dobrý den, mám problém s elektrikou v suzuki RM 250 z roku 99. Dám novou svíčku a jezdí jako drak ale asi tak 5 minut a pak začne postupně vadnout. po dalších 15-20 minutách odejde svíčka a nedává venku jiskru. Dám nouvou a zase jede jako drak (jde poznat i po zvuku) max 5min...... a tak dokola. Mám pocit, že když si šáhnu do fajfky že bych si bolestí při startování měl trhat vlasy, ale tady se to dá se zatnutými zuby vydržet.

    Nemám k motorce servisní knížku a tak nevím co kde a jak proměřit mutlimetrem. Mám jen knížku k ročníku 03 jenže tam už je víc drátů a ty základní ani neodpovídají počtem a barvou. Takže se nedopracuju kde změřit ohm a kde volty a jaké hodnoty tu mají být. Takže ani nevím kde je chyba. Ptám se..... Co se kde má měřit a jaké hodnoty mají správně být ? Když jsou jiné co je špatně? Stačí na proměřování těhlech věcí takovej ten čínskej miltimetr z OBI ? Nakonec jsem něco měřil podle servisní knížky k roku 03 a buď mám blbej multimetr nebo se ročníky hodnotami liší a nebo je celá elektrika v háji což si myslím že je nepravděpodobné. Případně by mi stačila knížka k roku 99 a už si poradím sám. Děkuji za všechny typy a rady. Mám s tím problém jen chvíli a už z toho blázním a chci zase jezdit. Takže opravdu děkuju za všechno.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    6.4.2016 od kubacech

    Jak ta svíčka vypadá když ji potom vadnou vytáhneš?
    Mít takový problém, tak bych první hledal problém v karburaci a špatné směsi, která ti zapříčiní že svíčka postupně odchází.

    Doplnit odpověď

  • 0

    6.4.2016 od ja1

    to je směsí..kdy jsi mněnil komínek a jehlu?? kdy těsnění v karbcu..o kroužek na šroubu bohatosti?.v manualu píší po 45mth vymněnit

    Doplněno:

    kolik dáváš oleje do benzínu? 1:40

    6.4.2016 od ja1

    Doplnit odpověď

  • 0

    6.4.2016 od krooky

    Kubacech: svíčku když vyndam tak je úplně černá. A morka. Směs by možná mohla být špatná ale tohle se stalo nahle. Předtím to všechno bylo v pořádku.

    Ja1: zatím sem nic nemenil motorku mám jen od prosince, ale celkově motorka vypadá že na ni nikdo nic nemenil a že je vše origo. Olej micham podle manuálu 1:30 s motul 800.

    Jestli to pomůže.... Tak lidí mi říkají že v nízkých otáčkách to má hnusnej zvuk a při držení otáček taky. Že to má pěkný zvuk jen ve vysokých. Teď ani nemůžu ten karbec štelovat protože se mi pretrhlo lanko a motorku jsem rozšvihal takže se zaměřuju spíš na tohle. A tenhle problém resim tak trochu do budoucna. Díky za všechno.

    Doplněno:

    Ok zkusím ten karbec. Svíčku dávám tu která tam má být. Tedy B8EG. Svíčka po vyndání vypadá jako na obrázku č1 nebo 3. Je možný se se to tak náhle projevilo?

    6.4.2016 od krooky

    Tak to máš asi moc bohaté a svíčka se ti uchcává. Zkus seštelovat karbec a případně vyměnit vzducháš jestli ještě není ten ucpaný.

    6.4.2016 od kubacech

    dáváš moc oleje -1:40 stačí bohatě -svíčku dej obyčejnou co tam patří-ne iridiovou

    6.4.2016 od ja1

    Doplnit odpověď

  • 0

    5.6.2016 od Lukanal

    Zkus ji bez výfuku, jestli půjde je ucpanej.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist