continental

Vibrace motoru po prvním servisu po 1000 km

• 0

30.4.2026 od Jiri_CZ

Ahoj všem, mám takový nepříjemný problém s Kawasaki Versys 1100 SE GT model 2026. Koupil jsem novou motorku, která při zajíždění (nejprve do 4000 otáček, později 6000 otáček) byla neuvěřitelně uhlazená a bez jakýchkoli vibrací. Po prvním servisu v 1000 km a výměně oleje začala motora vibrovat, takové vysokofrekvenční vibrace kolem 4000 otáček. Díky tomu se přidalo nepříjemné drnčení plexi a také se vibrace přenášejí do řidítek, sedla i stupaček. Nemyslím si, že problém je v plexi, spíše motorka více vibruje od motoru a plexi je důsledek. Dělá to i na neutrál při stojící motorce. V servisu jsem byl již 2x a stále mi tvrdí, že toto je normální a dělají to i ostatní Versys motorky. Já si to nemyslím a co jsem zkoušel na místě jinou motorku, toto tam nebylo. Zajímavé je, že to před 1. servisem opravdu nedělalo, čímž nechci poukazovat na chybu servisu. Při druhé návštěvě a trvání na tom, aby se mechanikové projeli mi konečně potvrdili, že vibrace a drnčení slyší, nicméně netuší, čím by to mohlo být. Nestalo se náhodou někomu něco podobného? Netušíte někdo, na co se zaměřit? Všude se píše, jak je Versys vyladěný a bez vibrací do 6000 otáček (a ten můj i byl). Přeci jen u touring motorky (i když se sport-touring motorem) je to nepříjemné, když po celodenním výletu vám brní ruce, nohy i zadek. Ale hlavně, při zajíždění tomu tak nebylo a to jsem motor točil cca k 6000 otáčkám běžně. Je možné že projev motoru po první výměně oleje takto "zhrubne"?Předem díky za rady a tipy.

Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (6)
  • 0

30.4.2026 od Pedl

A měnili teda jen olej?

• 0

30.4.2026 od nevo7

To som zvedavý na odpoveď, aj keď neviem, či sa moc majiteľov veľkého Versysu ozve. Skúšal som ho minulý rok, ale vibrácie vôbec v poznámkach nemám.

Napadá ma aj, že by servis po tisícke mal podoťahovať všetky dôležité skrutky /tu možno skrutky uchytenia motora/, čo asi väčšina servisov nerobí.

• 0

1.5.2026 od zdeno1000r

Nema moto nejake prislusenstvi padaci ram a podobne ?Vetsinou ty vibrace vznikaji tam.(po prvni montazi se muze nekde neco uvolnit)
    Vymena oleje na to nemuze mit zadny vliv.

• 0

1.5.2026 od rousini

Podle mě, pokud to dělali a je to předepsaný úkon, tak kontrolou a dotahováním motoru v rámu něco neudělali dobře.
    Třeba na malé Versysce se prvně utahuje na P straně a L pak na moment, zůstává to předpružený...

• 0

1.5.2026 od dajos

Ahoj. Pokud je to jak tvrdis, tak je vysoce pravdepidobna nejaka pricinna souvislost mezi objevenim se vibraci a provedenou prohlidkou. Kazdopadne motorka je v plne tovarni zaruce a nelze reklamaci shodit ze stolu jen prostym konstatovanim: ano, vibrace jsou, ale my nevime proc. Doporucil bych koordinovat postup s pravnikem. Tady uz to zavani realnou moznosti na odstoupeni od smlouvy o koupi vozidla a jeho vracenim (pri tak laxnim pristupu prodejce). Je dulezite reklamaci formulovat konzistentne, aby se z toho nedalo vyklickovat.

• 0

2.5.2026 od SimplyGreen

Urcite by som znova kontaktoval servis s tym ze odstupujes od zmluvy na zaklade .... v pripade ich kluckovania by som ich upozornil ze naklady na pravnika pojdu na len a len na nich.

Pro vložení odpovědi se přihlaste.

TOPlist