černé vidle novější výroba se kroutí

• 0

7.4.2026 od elvis78

Ahoj, jelikož má synek zaracha na čemkoliv jezdit než bude mít po přijímačkách, včera si přivezl a namontoval laděnej vejfuk, na konec si navařil koncový tlumič vyrobený z prázdného spreje jak má v oblibě a jestli bych mu to teda neprojel...říkám ok.
    Babetta je pískové barvy, stará,dovezena z Kláštera Hradiště no a od Ježíška musel nutně mít ty moderní černý vidlice, neboť má babaetka asi ťuklej krk řízení a blatník s těm starejma bořil do karbece při max. propružení, s novou vidlí a úpravou blatníku je to v pohodě....
    Tak jsem to jel včera projet. Zvuk super, jak závoďák, jede to dle GPS 58 km/h ale když jsem šahnul na přední brzdu, vidlice se zkroutí. A tak jsem to ještě projel směr Všechlapy a doufal že mě nikdo nezprasí a nebudu ,uset nouově brzdit i přední
    Ty černý vidle se při brždění zkroutěj a téhne mě to na chodník. Je to konstrukční vlastnost? Podle mě to je blbost a nebo se někde něco musí dotahnout? Neznám je. Ty klasický vidlice tohle nedělají. Díky za rady.

Doplněno:

Ahoj, vidlice je v Kosmonosích, Tomáš mi ji zrepásne, jednofutro nebylo tam kde má být a nebo tam chybí, nenašli jsme ho...možná tam je někde zaražený. Prý je to druhovýroba. Bude to dobré. Ale u nové vidlice jsem takovou zradu teda nečekal.

Včera v 11:29 od elvis78

Odpověď: klukovi jsem řekl, že dokud nesundá vidlice, nikam jezdit nebude. Vidle jsou dole, furta nejsou tam kde mají být. Je to defacto nová vidlice a je to totální drek. Starý vidle, mám na nich najeto x tisíc i po zmrzlým sněhu a furt držej, teda až do karambolu..

8.4.2026 od elvis78

já jsem takovej asi starej už, já když koupím něco nové, tak to je furt jako nové třeba 3-4 roky takže na babětě mám za to syn moc nenajezdil, to bylo GO motoru, předtím čelisti, předtím gufero a pak si natáhl po GO motoru přes sání, protože neměl blatník, bláto do karbece, rozdělal to a nejel na ní tak půl roku. Takže kdo ví jak fungovaly ty vidle když se tam daly, Třeba to byl zmetek. Dnes má za úkol se na ně podívat

8.4.2026 od elvis78

teda ve vidlích to je, respektive asi tedy uložení kluzáků, v bryýlích se to nekroutí ale nohy jsou jak plast

8.4.2026 od elvis78

aha, jde. Omlouvám se, neměl jsem čas, kluk říkal že dotáhl kolo ale teď jsem v rychlosti vyběhl dolů, vidlice se kroutěj jak kdyby byly z plastu, ve vidlích to není. To na kole ať vezmu 20 let starýho wheleera nebo Leader Fox tak tam se to ani nehne. Tak si říkám , jestli kluk někde na tom nelítal a nevyskočilo mu furto jak ufichtla? Je to stejný system předpokládám ale vidle jsou furt jak nový. ....

8.4.2026 od elvis78

koukám že sem nejde odpovídat...

8.4.2026 od elvis78

Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

7.4.2026 od Milos1

Je to zvláštní. Babetta má brzdový buben uprostřed náboje, tak moc není důvod aby táhla při brždění ke straně. To by se mohlo dít u motorky s brzdovým kotoučem na jedné straně. Překontroloval bych, jak vypadá ten (asi) bouraný krk řízení, včetně stavu a seřízení ložisek. Dalším důvodem může být chyba v kluzácích (Babetta nemá tlumiče). To že je vidlice nová, neznamená, že je bezchybná. Zkontrolovat vůle ve vodících pouzdrech kluzáků a promáznout. Když budou mít nadměrné vůle, a hlavně každý jinou, vyměnit. Oba kluzáky musí fungovat stejně. Jak vypadají ložiska v náboji kola? nemají vůle? Brejle jsou na vidlici navařené, není někde nějaký svar udělaný "horkou jehlou". Do nějaké drážky (třeba dvě prkna připevněná k sobě, nebo něco ze železa) bych dal přední kolo tak, aby nemohlo natáčet do stran a zkusil bych zacloumat řidítky. Případná vůle, nebo malá tuhost někde, by se měla projevit.
    Ona ta nová vidle je replikový díl. O dobré kvalitě replikových dílů lze čas od času s úspěchem pochybovat. Bylo by hezké, kdybys napsal, na co si přišel. Většinou je to tak, že se tu někomu poradí a on zmizí a nereaguje. Pak je taková poradna celkem k trusu.

• 0

7.4.2026 od Radik55

Přesně stejným způsobem se kdysi chovala tátova babetta když praskl svar na spodních brýlích.

• 0

7.4.2026 od Ozzy_

Jop, asi jako prvni bych vzal lajsnu a podival se jestli mas jednostopy nebo dvojstopy vozidlo ....

• -1

7.4.2026 od ja1

Kdyz stare krive a nabourane tlumice to nedelali, tak nove ktere tlaci do strany budou nejspis namontovany v krivem ramu

Pro vložení odpovědi se přihlaste.

TOPlist