-
16.10.2025 od emcuelcz
Zdravím, chtěl bych dostat pár typů a triků, abych tomu rozuměl prosím :D. Už jsem jednou jel na motorce i na čtyřkolce ale motorku jsem neřídil. Je mi 14 let, dostal jsem pár menších typů od kamaráda co a jak, ale nic si z toho nepamatuji, proto píšu sem profíkům co tomu rozumí víc. Poradil mi že mám jezdit někde po polích nebo v lesích a tak, takže bych chtěl nějaký typ na tohle a co můžu řídit už od 14, klidně by to mohl být nějaký lepší stroj, klidně na silnici nebo na nějakou tu trať, vůbec by mě to nevadilo, ale ať to není víc jak za 20 tisíc protože to už bych neměl na vybavení :D. V průběhu dnů se budu když tak ptát víc, tohle bylo jen na rychlo. Takže něco takového a jak říkám, všechny komentáře přivítám, ať se více naučím. Děkuji za odpovědi, Samuel.
-
17.10.2025 od krokoš
Ahoj, tak toto si mal dať inde napr do ostatní. No, k veci, záleží na tom kde bývaš, treba to uviesť aby ti mohli poradiť s traťou. Na uzavretej trati môžeš jazdiť aj bez vodičáku. Čo na to rodičia? Napríklad tu u nás na trati som postretával ľudí čo ich deti jazdia , trénujú s nimi vozia ich na tréningy, financujú to. Nie je to žiadna sranda, každý víkend niekde v riti komplet celá rodinka na trati, tréning, alebo závod. Auto, vlek, motorka výstroj a náklady jak sviňa. Sú aj taký. Niektorí už majú aj sponzorov, no , lae na to už musia stáť na bedni. Keď to chceš len bez starých, tak skús kamošov čo už jazdia, kde jazdia a jazdi s nimi. Sám , tak to radšej nie, nechceš ostať niekde zmrzačený v lese, viem skončil som tak, je to na hovno. Keď chceš jazdiť sám, tak stále niekomu povedz, kde budeš, kde ťa môžu nájsť, lebo nie vždy budeš schopný telefonovať. A samozrejme, keď sa niekde rozdrbeš, tak to bude ako v mexickej telenovele, telefón vybitý, viem, lebo sa mi to stalo, hneď ako som vzal telefón do rúk, tak som si pomyslel na telenovelu.
Takže najprv zisti, kde budeš jazdiť, miesto si môžeš pobehať aj na bicykli, potom s kým budeš jazdiť, samému je to na hovno, viem, lebo jazdím sám, ale ja už som v riti, starý , finito. A u kúpe motorky sa poradíš s partiou, s ktorou budeš jazdiť.
Uvediem príklad. U nás v dedine je motokrosová trať v areáli kde je aj autoservis. Chalani prídu na bicykloch , jedného foter tam robí, zoberú si motorky-piniere prerobené na kros, u nás sa jazdí pionier cros, a idú jazdiť. Fotrovi ale povedia kde jazdia. Jazdia aj po poliach mimo trate , dosť ďaleko. Keď sa vrátia tak povedia fotrovi kde všade boli. V autoservise je sklad motoriek poinierok. Ja som ako 17 ročný bol rád, že už to neuvidím a teraz na staré kolená na tie hnusoby musím pozerať. No, majú to tu ľudia porobené, tie motorky, aj im to celkom pekne jazdí.
Hlavne ti držím palce, nech sa darí a jazdí.Doplněno:
Ty otazníky tam neřeš nevím kde se tam ocitli ale já je tam nepsal :D
17.10.2025 od emcuelcz
Noo zajímavý ?, děkuji moc, ať se daří i tobě ??
17.10.2025 od emcuelcz