-
27.6.2025 od ronda
Při čištění karburátoru mi vyměnili membrány, staré byly po letech provozu načnuté. Jenže jedna membrána se po nějakém čase ze šoupěte sesmeknula. V servisu ji nasadili zpátky.
Zase po nějakém čase včera tytéž příznaky, rozdělal jsem to doma, membrána dole. Do servisu to nepotáhnu, nasadit ji je to nejmenší. Jenže zas asi jen na chvíli.
Někde jsem zahlédnul, že snad se membrány na šoupě lepí, některé že se snad i přímo s lepidlem prodávají.
Máte někdo potuchy, jaké lepidlo použít, jak lepit (odmašťovat, kam nanášet atd), čeho se vyvarovat ? Dík
-
27.6.2025 od Medved
Hm, mekanik goldene tschechische hande. Kdyz uz nekdo setri a meni jenom membrany a ne cela soupatka, mel by to alespon umet. Dela se to tak, ze ten horni krouzek se v jednom miste prestipne/prerizne, membrana se vymeni, krouzek se vrati zpet a slepi se. Na to staci vterinak nebo nejake dvouslozkove lepidlo. Krouzek se stahne tak, aby byl sevrenej a necha se to zaschnout.
Podle mne to ale je prasarna a proto menim membrany i se soupatkama. Zase takovej ranec to neni. Stejne to vsichni kupujou na Aliexpresu za par korun.Doplněno:
Znovu jsem se tam s tím stavil, připadá mu to tak v pořádku...
27.6.2025 od ronda
Dík za reakci. Jak se v tom teď hnípu, vidím, že to nakonec nákupem celých šoupat skončí. Ta akce byla celá v režii servisu, reference na něj byly dobrý.
27.6.2025 od ronda
-
27.6.2025 od Norik
jestli je to na obrázku vše co máš,tak ti tam chybí velképlastové podložky v kterých je sevřená a zapertlovaná,takhle to nemůže fungovat
Doplněno:
Dík za reakci. Prohlížel jsem teď různé fotky šoupat a membrán na netu - vypadá to, že tam chybí zespod nějaký opěrný a vymezovací kroužek, v drážce je cca milimetrová fuka. Teď jsi mi připomněl, že servisák něco říkal, že mu tam membrána nešla nasadit, že tomu něco vadilo. To vypadá, že ten kroužek odstranil a "už mu to tam šlo snadno", bohužel to teď jde i velmi snadno dolů... Je to takhle na obou šoupatech, minule se svlíkla ta druhá membrána.
27.6.2025 od ronda
Dík za reakci. Prohlížel jsem teď různé fotky šoupat a membrán na netu - vypadá to, že tam chybí zespod nějaký opěrný a vymezovací kroužek, v drážce je cca milimetrová fuka. Teď jsi mi připomněl, že servisák něco říkal, že mu tam membrána nešla nasadit, že tomu něco vadilo. To vypadá, že ten kroužek odstranil a "už mu to tam šlo snadno", bohužel to teď jde i velmi snadno dolů... Je to takhle na obou šoupatech, minule se svlíkla ta druhá membrána.
27.6.2025 od ronda
-
28.6.2025 od davi9x
Do you know the origin or brand of the rubber membrane that was replaced? Because if it is a low quality aftermarket product, no matter how well it is applied, the Among Us Online peeling phenomenon can still recur.