-
26.6.2025 od Chuaréz70
Ahoj všem, kdo máte tento stroj.
Rád bych se někoho zeptal na toto:
Musím vždy přidat více otáček, abych se rozjel. Za studena navíc lehce poskočí dopředu.
Když se ohřeje, už tento problém zmizí,
Ale více plynu je třeba dát vždy. Spojka myslím nijak neprokluzuje a rychlost je cca 110km/hod.(Mám přes 100 kg). Moc děkuji za všechny odpovědi.Doplněno:
Ahoj, je to už od koupi a nijak se to nemění. O těch válečcích už jsem něco četl, takže možná tam bude ten problém a nebo jak píšeš, je to tak schválně. To se mi ale úplně nezdá. Viděl jsem rozjíždět se jiný skůtr a šlo mu to hned pěkně ,,od podlahy",
Každopádně Ti moc děkuji za odpověď.26.6.2025 od Chuaréz70
Je to již vstřikování. R.v:
201126.6.2025 od Chuaréz70
-
26.6.2025 od krokoš
Ahoj, teda otázka, robí to tak od kúpi? Alebo sa niečo posralo a pred časom bol rozbeh plynulejší a z nizších otáčok? Lebo daný jav , rozbeh pri vyšších otáčkach je možno urobený naschvál, lepšia akcelerácia , dá sa to dosiahnuť inou váhou valčekov a k tomu príslušnou kontrastnou pružinou. No, možno sa to udialo počas používania a je to tým, že tie valčeky s opotrebili a už nemajú správny tvar a zasekávajú sa. Možno to treba vyčistiť , to zdeformovanie= opotrebenie valčekov spôsobuje, že sa zasekávajú pri posune odstredivou silou, to je to trhanie pri rozjazde. Rozobratie je náročné na vybavenie, potrebuješ uťahovačku na povolenie a potom na utiahnutie matice na kľuke. Možno by si mal zájsť do servisu, nech sa na to pozrú , vymenia valčeky a remeň. Teda podľa potreby a opotrebenia. Keď máš vybavenie tak si nájdi na nete , isto tu bude návod na opravu.
-
27.6.2025 od Ivan-K
Asi opotrebené valčeky = môžu mať ploché miesto a nevedia sa plynule prevaliť.
Zaberanie spojky, tu sa dá tiež upraviť zmenou pružín pri akých otáčkach začne zaberaťDoplněno:
Kontrastní pružina by měla mít odpovídající válečky (gramáž), pokud nepoužiješ standartní. Jinak by mohl být problém i ve vodítkách variátoru (musí občas čistit a mazat), to by souviselo s tou provozní teplotou.
27.6.2025 od JardaZ.
-
3.7.2025 od MMARTINK
burgmany se odjakživa tuní "posubnými" válečky dr.pulley, nejlepší výsledky dosahují majitelé 400ccm stojů já je používám momentálně v 500 ccm beverly a rozjíždím se hned, i vodítky této značky jsou z materiálu který vydrží víc než běžné